Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος σε δευτερολογία του στη Βουλή, απαντώντας σχετικά στον Γιάννη Βαρουφάκη, μεταξύ άλλων είχε πει:

«…Με αυτήν την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να εφαρμοστεί πολιτική με φράχτες και τείχη… Δεν φοβάμαι το μπόλιασμα της κοινωνίας μας με τους μετανάστες. Μακριά από εμάς οποιαδήποτε ξενοφοβία ή οποιοσδήποτε ρατσισμός. Είμαι υπερήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μια κοινωνία η οποία μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά-σιγά. Δεν αμφισβητείται η εθνική μας ακεραιότητα με αυτόν τον τρόπο»!

Οι παραπάνω δηλώσεις του Πρωθυπουργού υπέρ της πολυπολιτισμικότητας δεν ήταν οι μόνες. Και άλλες φορές μιλώντας από τη Βουλή των Ελλήνων υπερθεμάτισε υπέρ της πολυπολιτισμικής Ελλάδος και της απορρόφησης παράνομων μεταναστών στον κοινωνικό ιστό της Πατρίδας.

Δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία…

Ωστόσο, αυτή η πολυπολιτισμική πολιτική του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έλαβε στροφή 180ο την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, όταν χιλιάδες παράνομοι μετανάστες σταλμένοι από την Τουρκία, έφθασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με σκοπό να περάσουν στην ελληνική Επικράτεια.

Αυτή η επιθετική πολιτική του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν, ήταν μια ευθεία πολεμική επιχείρηση κατά της Ελλάδος και ως τέτοια την εξέλαβε ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του!

Το έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2020 που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, εξετάζοντας την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για τη φύλαξη των συνόρων μας, κατέληξε στα παρακάτω:

1. Αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.

2. Προσωρινή αναστολή, για ένα (1) μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.

3. Άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

4. Υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας ευθέως αναγνώρισε ότι:

«Δεχόμαστε ασύμμετρη απειλή από την Τουρκία και ενισχύουμε στο μέγιστο την φύλαξη των συνόρων μας. Τις τελευταίες ημέρες, η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια, μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια, σύνορά της. Η μετακίνηση αυτή, κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την Τουρκία. Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατά παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας»!

Η μετάλλαξη του Πρωθυπουργού…

Από τα παραπάνω λοιπόν που σας ανέφερα, θα έλεγα στον κύριο Πρωθυπουργό, πως κάλιο αργά παρά ποτέ! Αφού συντάσσεται σήμερα με τις επί σειρά ετών διατυπωμένες μας θέσεις, που ενδεχομένως τότε να τις θεωρούσε ακραίες και ίσως και επικίνδυνες!

Σήμερα, διαπιστώνοντας εν τοις πράγμασι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν και κάποιοι “σύμμαχοι” και “εταίροι” μας, αποσκοπούν στο διαμελισμό της Ελλάδος, σηκώνει το γάντι κατά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της ζητάει για την φύλαξη των ελληνικών συνόρων, τα οποία είναι και ευρωπαϊκά, να αφήσουν κατά μέρος τα ευχολόγια και να περάσουν σε ουσιαστικές πράξεις!

Αυτό το μήνυμα εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός από την Θράκη μας, από τον Έβρο στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, μετά την επιθεώρηση της κατάστασης στις Καστανιές!

Εκεί, όπου από όλους εισέπραξε τη διαβεβαίωση έμπρακτης (πλέον) βοήθειας της ΕΕ! Εκεί, όπου για πρώτη φορά υπήρξε από όλους τους αξιωματούχους της ευρωπαϊκής αντιπροσωπίας, η αποδοχή πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά! Εκεί, όπου για πρώτη φορά εκφράστηκε καταδίκη κατά του άφρονα και επικίνδυνου Ρ. Τ. Ερντογάν! Εκεί, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε – ακυρώνοντας την πρότερη πολιτική του πεποίθηση – ότι:

«Το πρόβλημα δεν είναι μεταναστευτικό – προσφυγικό, συνιστά ασύμμετρη απειλή. Δεν πρόκειται για προσφυγικό πρόβλημα, η Τουρκία θέλει να στρέψει την προσοχή αλλού εκτός Συρίας. Δυστυχώς η Τουρκία έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή προσφύγων. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της με όπλο τη νομιμότητα και την αποφασιστικότητά της. Οι απειλές του Ερντογάν δεν πέρασαν, προσέκρουσαν στο φρόνημα του λαού και στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη…»!

Ο κίνδυνος εξ ανατολών, που όλοι γνώριζαν…

Είπα παραπάνω, πως κάλιο αργά παρά ποτέ στην μετάλλαξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη! Άσχετα αν αυτή καθυστέρησε πάρα πολύ και γίνεται υπό της πιέσεως επιθέσεως που δεχόμαστε από την Τουρκία!

Όταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδος όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν, σφύριζαν αδιάφορα σε όλα αυτά, που κάποιοι έβλεπαν να έρχονται με ταχύτατους ρυθμούς! Αλλά ποιος μας άκουγε;

Θα μου πείτε, χαρακτήριζε όλες αυτές τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, αφέλεια, αμέλεια, ανικανότητα, οχαδερφισμός;

Μπορεί να μην είναι τίποτε από τα παραπάνω, αλλά να είναι κάτι βαθύτερο, που θα πρέπει εσείς να κατονομάσετε! Προσωπικά εγώ, θα σας δώσω το στοιχείο για να κάνετε τον πρέποντα χαρακτηρισμό:

«Τον Φεβρουάριο του 1993, Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής (ομόφωνα παρακαλώ), για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας, είχε καταλήξει σε πόρισμα, το οποίο στη σελίδα 15 έλεγε επακριβώς τα παρακάτω:

“Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί η είσοδος και η απασχόληση εκατοντάδων χιλιάδων ξένων μεταναστών νομίμως (και παρανόμως κυρίως) εισελθόντων στη χώρα μας στις δυο τελευταίες δεκαετίες (σ.σ. από τη Μεταπολίτευση και πέρα). Αν και το ποσοστό ανεργίας στην χώρα είναι 8% περίπου (σ.σ. σήμερα είναι τριπλάσιο), σε πολλούς κλάδους υπάρχει μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών, που καλύπτεται κυρίως από τους ξένους λαθρομετανάστες (σ.σ. οι οποίοι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν παράτυποι μετανάστες και όποιος χρησιμοποιεί τον όρο “λαθρομετανάστης” διώκεται ποινικά με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο). Με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών – αλλοδαπών, κυρίως μουσουλμάνων από Αφρικανοασιατικές χώρες, η Ελλάς μεταβάλλεται σε τόπο υποδοχής μεταναστών που δημιουργούν σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα (προστριβές στην αγορά εργασίας, αύξηση εισφοροδιαφυγής με μεγάλες συνέπειες στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αύξηση εγκληματικότητας, διακίνηση ναρκωτικών κλπ.) και δεν μπορούν να προσαρμοστούν προς την ελληνική κοινωνία, λόγω του τελείως διαφορετικού πολιτισμού του Ισλάμ, που δεν είναι μόνο θρησκεία, αλλά και τρόπος ζωής…»!

Θα συνεχίσει ο Πρωθυπουργός να μας εκπλήσσει αν…

Μέσα σε λίγες ώρες λοιπόν, από τον Έβρο ανατράπηκε η επί πολλά χρόνια αδράνεια της κρατικής μηχανής και της πολιτικής των ανοικτών συνόρων! Θα πρέπει ωστόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεχίσει να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να μας κάνει – ενδεχομένως – να του ζητήσουμε και συγνώμη για την επιθετική προς το πρόσωπό του αρθρογραφία μας!

Θα πρέπει λοιπόν τις επόμενες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση να καταγγείλει το εθνοκτόνο “Δουβλίνο 2” και να κάνει ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέλη της ΕΕ! Να ξεκινήσει άμεσα κατασκευή τείχους στον Έβρο και τον προστατευτικό φράχτη στα νησιά μας, με την συνεχή περιπολία του λιμενικού και πλοίων του Στόλου μας, που δεν θα επιτρέπουν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στα νησιά μας, εφαρμόζοντας το διεθνώς πλέον γνωστό Push Back!

Θα πρέπει να εκδιώξει πάραυτα, τις εθνοκτόνες ΜΚΟ από τα νησιά μας!

Να μεταφέρει όλους τους παράνομους μετανάστες σε ερημικό νησί, με την προοπτική της εθελούσιας εξόδου τους από την Ελλάδα!

Όσον αφορά το εξωτερικό:

Να άρει άμεσα την αναγνώριση της Ελλάδος στην κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγέζ αλ Σάρατζ και να αναγνωρίσει το καθεστώς του φιλέλληνα Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος ελέγχει το 80%+ του λιβυκού εδάφους και του συνόλου των πετρελαιοπηγών της Λιβύης και o οποίος πολιορκεί την πρωτεύουσα Τρίπολη! Ο οποίος στηρίζεται από τη Ρωσία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ)!

Να αναγνωρίσει και να συμμαχήσει με τον ηγέτη της Συρίας και εχθρό του Ερντογάν, Μπασάρ αλ Άσαντ!

Να εγκαταλείψει την πρόσδεσή του στο “βαθύ” κράτος των ΗΠΑ των Μπους, Κλίντον και Ομπάμα, εκφραστών της Παγκοσμιοποίησης και της ΝΤΠ, από τη στιγμή μάλιστα που είναι βέβαιη η επανεκλογή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη του έτους!

Όπως θεωρούσαμε βέβαιη – μόλις προχτές στο Κυριακάτικο άρθρο μου – την επανεκλογή του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο Ισραήλ! Κόντρα σε όλα τα Συστημικά ΜΜΕ που πρόβλεπαν ήττα του! Εκείνος (ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου) μας επιβεβαίωσε και υπάρχει περίπτωση να κερδίσει και την αυτοδυναμία! Μια εκλογή πολύ σημαντική για την Ελλάδα, αφού ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου υποστηρίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ και οι δυο είναι ένθερμοι υποστηρικτές του ενεργειακού αγωγού East Med, που έχουν ήδη υπογράψει Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος και ο ποίος παρακάμπτει την Τουρκία!

Έτσι ας συνεχίσει να μας εκπλήσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτελώντας τα παραπάνω μεταξύ κι άλλων χρήσιμων!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής