Οι χλιαρές αντιδράσεις των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη νέα παράνομη ενέργεια της κατοχικής Τουρκίας με την Αμμόχωστο, στέλνουν το μήνυμα προς τον νεοσουλτάνο Ερντογάν να προχωρήσει ακάθεκτος στην υλοποίηση της επεκτατικής του πολιτικής. Οι δηλώσεις που έγιναν έχουν εκληφθεί στην Άγκυρα ως… χάδι περισσότερο παρά ως αντίδραση.

Άλλωστε είναι η ανοχή της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας αλλά και η διαχρονική υποχωρητικότητα της Λευκωσίας, που έχει ενισχύσει και αναβαθμίσει την τουρκική επιθετικότητα, που βαθμηδόν θέτει και νέες αξιώσεις στην ατζέντα.

Εδώ και καιρό ήταν γνωστό πως η τουρκική πλευρά θα προχωρούσε σε βήματα για άνοιγμα της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου. Ο χρόνος που θα επιλεγόταν ήταν κι αυτός λίγο-πολύ γνωστός. Τις τελευταίες δέκα ημέρες η Κυπριακή Δημοκρατία γνώριζε και την ημέρα που θα γινόταν η ανακοίνωση και ενημέρωσε επί τούτου τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και που ενημέρωσε αυτούς τους δυο Οργανισμούς τι έγινε; Τίποτε ούτε πριν αλλά ούτε και μετά καταγράφηκε αντίδραση, ικανή που θα επηρέαζε τους χειρισμούς της Άγκυρας.

Ως εκ τούτου, η κατοχική Τουρκία δεν έχει λόγο να αλλάξει συμπεριφορά και να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της.
Το άνοιγμα τμήματος της παραλίας είναι ένα από τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση του εποικισμού της κατεχόμενης, περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. Το είπε και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της παράστασης που έστησε με τον ψευδοπρωθυπουργό του κατοχικού καθεστώτος και ευνοούμενο του στις λεγόμενες εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, Ερσίν Τατάρ.

Είπε ο Ερντογάν επί τούτου:

«Τελειώνοντας μια ώρα αρχύτερα τις εργασίες που γίνονται με σεβασμό στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα, ευχόμαστε να ανοίξει εξ ολοκλήρου για χρήση το Βαρώσι. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε κάθε είδους στήριξη στις αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου πάνω σε αυτό το θέμα. Η μετατροπή του Βαρωσιού σε ένα ελκυστικό τουριστικό κέντρο της περιοχής, είναι από μόνη της μια ευκαιρία που θα ανορθώσει την οικονομία της ‘’Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’’…».

Συνεπώς θα υπάρξουν και επόμενα βήματα, τα οποία και έχουν εξαγγελθεί και προχθές από τον Ερντογάν. Ο ηγέτης της κατοχικής Τουρκίας ό,τι εξαγγέλλει το υλοποιεί και τούτο επιβεβαιώνεται διαχρονικά. Γνωρίζοντας και από τις αντιδράσεις που εισέπραξε πριν και μετά τη νέα παράνομη ενέργεια του, αλλά και από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας, ότι δεν έχει κόστος ό,τι και να κάνει, ο Ερντογάν δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα προχωρήσει και όχι μόνο στην Αμμόχωστο αλλά και σε άλλες περιοχές, στο έδαφος αλλά και στη θαλάσσια περιοχή( σεισμικές έρευνες, γεωτρήσεις). Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν οι αιθεροβάμονες σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι επιμένουν στην πολιτική του κατευνασμού. Στην πολιτική των ψευδαισθήσεων.