Τελικά ούτε πραξικόπημα κατά του Μπάιντεν έγινε, ούτε χιλιάδες αφιονισμένοι ακροδεξιοί επιτέθηκαν κατά των κακόμοιρων δημοκρατικών. Ο Τραμπ, πήρε την Μελάνια του και έφυγε για διακοπές που όμως δεν φαίνονται να είναι διάρκειας, καθώς άφησε σαφέστατα υπονοούμενα για δημιουργία καινούργιου, δικού του, κόμματος.

Όμως η ορκωμοσία του Μπάιντεν, αυτή καθεαυτή, είχε μια σειρά από σαφείς συμβολισμούς που δείχνουν το μέλλον, η μάλλον τούνελ, στο οποίο μπαίνει η Αμερική. Αρχικά, η ίδια η ύπαρξη των χιλιάδων στρατιωτών στην Ουάσιγκτον, από μόνη της είναι ενδεικτική του πνεύματος ανελευθερίας στο οποίο μπαίνει η χώρα. Ας πάμε όμως στην ίδια την τελετή. Η εικόνα με τις άδειες εξέδρες, τις καλυμμένες μόνο με σημαίες, ο ήχος από τα χειροκροτήματα των ελαχίστων παρευρισκόμενων, δείχνουν μια κυβέρνηση ξεκομμένη από την κοινωνία. Πίσω από τον γηραιό Μπάιντεν, στα περισσότερα πλάνα, βρίσκονταν ένας σωματοφύλακας κινεζικής καταγωγής.

Ακόμα και οι καθόλου συνομωσιολογοι, δεν μπορούν παρά να χαμογελάσουν, με την εικόνα αυτή.

Όμως και τα 3/4 των όσων συμμετείχαν στην διαδικασία ήταν μέλη μειονοτήτων, εθνικών σίγουρα και δεν ξέρουμε και τι άλλων. Ο νέγρος πάστορας, η νέγρα ποιήτρια, η αφρολατινολευκή Καμαλ, η Ινδή δικαστικός που την όρκισε.

Η Αμερική ανήκει πλέον στις μειονότητες και η λευκή πλειοψηφία πέρνα σε δεύτερη μοίρα. Μην ξεχάσουμε και τις καλλιτέχνιδες.

Η κατηγορούμενη ως σατανίστρια Lady Gaga, ερμήνευσε τον εθνικό ύμνο, σίγουρα σηκώνοντας τις τρίχες των βαθιά θρησκευόμενων συμπατριωτών της. Όσο για την λατίνα Lopez, σε μια σπάνια όχι γυμνή εμφάνιση της, τραγούδησε ένα τραγουδάκι των κινημάτων κατά των διακρίσεων, ενώ εκτός προγράμματος απεύθυνε και χαιρετισμό στα ισπανικά. Προφανώς για να ενθαρρύνει τους χιλιάδες μετανάστες που σπεύδουν στα σύνορα. Φυσικά όλοι τους φορούσαν μάσκες, ως υπεύθυνοι πολίτες, και για να τιμήσουν έτσι τον ιό που όπως όλοι παραδέχονται.

Είναι η μία από τις βασικές αιτίες της ήττας Τραμπ. Τις άλλες δεν τις λένε, τις έκρυβαν πίσω από τις κάννες της Εθνοφρουράς. Τώρα άμα περιμένατε, μετά από αυτά να ακούσετε προγραμματίσει δηλώσεις, ε, είστε πολύ αθώοι.

Αλλάζουμε σελίδα ψέλισσε ο Μπάιντεν, κάποια στιγμή. Η δημοκρατία νίκησε, ενότητα (ποιών άραγε;), όλοι μαζί (σιγά μην πίστευε κάνεις ότι μπορεί μόνος του), α και η Αμερική θα ξαναβρεί την θέση της στον κόσμο μας είπε. Ωχ, ας ετοιμαστούμε για πολέμους μου ακούστηκε αυτό, αλλά μέρα που είναι ας το προσπεράσουμε. Με αυτά και πολλά άλλα καθόλου ωραία, η πολιτική της Νέας Εποχής ορκίστηκε και τυπικά.

Νίκησε η πολιτική του ξέφρενου, διεθνούς κεφαλαίου, η πολιτική της περισσότερης παγκόσμιας διακυβέρνησης. Νίκησε η εργαλοιοποίηση των μειονοτήτων ως μοχλός εξαφάνισης των εθνικών ιδιαίτερο τη των αλλά και της προώθησης του αφύσικου στην κοινωνική πραγματικότητα. Νίκησε; Ας μην είμαστε, η μάλλον ας μην είναι σίγουροι όσοι δυστοπικά έκαναν την τελετή αυτή.

Όπως είπε και ο Τραμπ, “το υπέροχο αυτό ταξίδι μόλις ξεκίνησε”.

*Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος είναι μέλος του ΠΣ του Εθνικού Μετώπου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!