Εάν έπρεπε για κάποιον λόγο να αντιστοιχίσουμε την σχιζοφρένεια με κάποιο κράτος, τότε σίγουρα αυτό θα ήταν το ελληνικό κράτος

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας σύμφωνα με την οποία δίνεται άδεια λειτουργίας στην ΜΚΟ «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας», είναι μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση.

Μια ΜΚΟ η οποία έχει στόχο όπως λέει είναι να εργαστεί για την:

  • Διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω του διαδικτυακού ισοτόπου τους.
  • Υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Υποστήριξη της ίδρυσης παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός υφιστάμενων πανεπιστημίων στην Ελλάδα για την ανάπτυξη τοπικών καθηγητών της Μακεδονικής γλώσσας, καθώς και του προγράμματος σπουδών και του διδακτικού υλικού.

Στην ιστοσελίδα τους συναντάμε αερολογίες περί ανύπαρκτης «μακεδονικής μειονότητας» και ανύπαρκτης «μακεδονικής γλώσσας» χωρίς σαφή αναφορά ότι η γλώσσα τους ανήκει στις νοτιοσλαβικές γλώσσες όπως προβλέπεται από την συμφωνία των Πρεσπών.

Η αδιανόητη έγκριση ίδρυσης της συγκεκριμένης ΜΚΟ, ανοίγει κι άλλο την κερκόπορτα αλυτρωτισμών εναντίον της Ελλάδος από τους γείτονές της και μάλιστα με τον νόμο!

Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και με τον Ζόραν Ζάεφ, η έγκριση λειτουργίας της ΜΚΟ έρχεται ως απότοκο της (σ.σ.: προδοτικής) συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Με βάση την συμφωνία των Πρεσπών (άρθρο 7, παρ.2): “Όταν γίνεται αναφορά στο Πρώτο Μέρος (Ελλάδα), με αυτούς τους όρους (Μακεδόνες, Μακεδονία κλπ) νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους, αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα”.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως ως «Πρώτο Μέρος» θεωρείται η Ελληνική Κυβέρνηση κι ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ αποκαλεί τον εαυτό της ως τοπική οργάνωση, άρα ελληνική, καταφέραμε σύμφωνα με τον νόμο ΚΑΙ να παραβιάσουμε την Συμφωνία, αλλά ΚΑΙ να υπηρετήσουμε και να ενισχύσουμε τον αλυτρωτισμό του γειτονικού κρατιδίου.

Επιπροσθέτως η συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει την καταπολέμηση κάθε είδους αλυτρωτισμού από την μία χώρα απέναντι στην άλλη, δεν προβλέπει όμως την καταπολέμηση κάθε είδους αλυτρωτισμού μιας χώρας απέναντι στον ΕΑΥΤΟ της!

Κοντολογίς το ελλαδικό κράτος ξεπέρασε ακόμα και την συμφωνία των Πρεσπών στην εθνική μειοδοσία!

Η Ελλάδα δεν τρώει τα παιδιά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ελλαδικό κράτος το κάνει εκ συστάσεώς του.