Οι τηλεφωνικές υποκλοπές στην πολιτική ζωή του τόπου είναι συνηθισμένο φαινόμενο! Αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση!

Είναι το “φρούτο” των κυβερνήσεων της Μεταπολιτεύσεως, της παρακολούθησης δηλαδή, απόλυτα “δημοκρατικά”, των πολιτικών τους αντιπάλων και όσων ήταν αντιφρονούντες προς τις πολιτικές τους!  

Σε ένα τέτοιο τεράστιο σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ενεπλάκη τη δεκαετία του ΄90 ο πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού, Πρωθυπουργός εκείνη την εποχή Κωνσταντίνος Μητσοτάκης!

Το σκάνδαλο “Μαυρίκη” εκείνη την εποχή ήταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και τα λοιπά Μέσα!

Ο Χρήστος Μαυρίκης ήταν ένας υπάλληλος του κρατικού τότε ΟΤΕ και ο οποίος κατά τον Απρίλιο του ΄93 κατήγγειλε στα ΜΜΕ, πως με κυβερνητική εντολή υπέκλεπτε συνομιλίες πολιτικών αντιπάλων του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Η κυβερνητική εντολή είχε δοθεί από τον στρατηγό Νίκο Γρυλλάκη, άνθρωπο εξ απορρήτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ο οποίος ήταν πάντα μόνος του στο γραφείο της ΚΥΠ (σημερινής ΕΥΠ), αφού γνώριζε τα κατατόπια, αφού στην ΚΥΠ είχε βρεθεί και το 1965, αφού πρώτα είχε υπηρετήσει για δυο χρόνια στο 2ο Γραφείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού!

Είχε μεγάλη πείρα στις παρακολουθήσεις, αφού είχε εμπλακεί σε υποκλαπείσες συνομιλίες της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα του 1966!

Γι΄ αυτές τις υποκλοπές της δεκαετίας του ΄90 εκτός του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχε κατηγορηθεί και η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη, αδελφή του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μητέρα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η οποία Ντόρα Μπακογιάννη από τις 7 Αυγούστου 1992 ήταν Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ!

Για την ιστορία να πούμε, πως στην συνέχεια (1995) η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τον τότε Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος εν ονόματι πολιτικής ομαλότητας στην χώρα, ζήτησε την αναστολή των ποινικών διώξεων!

Βέβαια τότε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε διαμαρτυρηθεί επειδή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και έτσι δεν μπόρεσε να αποδείξει την αθωότητά του (;;;;)!

Παραιτήθηκαν Δημητριάδης και Κοντολέων…

Πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, επειδή θεώρησε ότι υπήρξε παγίδευση του κινητού του τηλεφώνου, συνδέοντάς το με το παράνομο λογισμικό Predator!

Μάλιστα δήλωσε ότι η ενημέρωση παρακολούθησης του τηλεφώνου του προήλθε από αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!

Χαρακτήρισε νοσηρές τέτοιες ενέργειες και πως έπρεπε μα τις καταγγείλει υπερασπιζόμενος το δημοκρατικό του καθήκον!

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, τα γεγονότα έτρεξαν πολύ γρήγορα και έγιναν χιονοστιβάδα που μοιραία θα καταπλάκωνε την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Έτσι την Παρασκευή το μεσημέρι (5/8/2022) έσκασε η πρώτη πολιτική βόμβα!

Δήλωσε παραίτηση ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης! Ανιψιός του Πρωθυπουργού, γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και εξ απορρήτων σύμβουλος του Πρωθυπουργού στην 3ετία διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ! Μάλιστα φέρεται πως ήταν το πλέον αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Μια πολύ ηχηρή παραίτηση που αντανακλά στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, αφού σχετίζεται με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που κατήγγειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Μετά όμως από λίγη ώρα, έσκασε και δεύτερη πολιτική βόμβα! Για να μας θυμίσει την παλαιά ελληνική ταινία “ο ατσίδας”, κινηματογραφική ταινία του 1962, σε παραγωγή Φίνος Φιλμς και σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιαννίδη! Εκεί σε ένα διάλογο μεταξύ του Ντίνου Ηλιόπουλου (υιός) και του Παντελή Ζερβού (πατέρας) αναφέρθηκε το αξεπέραστο:

“Τι να κάνουμε, όταν ΄πέφτει μια βόμβα ακολουθεί και η δεύτερη. Οι βόμβες πέφτουν δυο – δυο”!

Η δεύτερη λοιπόν πολιτική βόμβα ήταν το ίδιο ηχηρή με την πρώτη!

Δήλωσε την παραίτησή του από Διοικητής της ΕΥΠ ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Παναγιώτης Κοντολέων, ο οποίος είχε ομολογήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πως οι παρακολουθήσεις γίνονταν κατόπιν εντολής ξένων υπηρεσιών!

Ωστόσο και τις δυο παραιτήσεις τις έκανε αποδεκτές ο Πρωθυπουργός!

Να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή διερεύνησης των υποκλοπών και των εντολών από ξένες υπηρεσίες…

Κολοσσιαία αποκάλυψη που συμπαρασύρει στον Καιάδα και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού κατ΄ εντολή του η ΕΥΠ υπαγόταν απ΄ ευθείας στον ίδιο τον Πρωθυπουργό!

Είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο Πρωθυπουργός;

Εάν όμως γνώριζε, μόνο αυτές τις εντολές έπαιρνε από ξένες υπηρεσίες;

Και ποιες ακριβώς είναι αυτές;

Είναι αποφασισμένοι ΠΑΣΟ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλη Κοινοβουλευτικά Κόμματα να ζητήσουν να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, ώστε εάν αποδειχτούν ενοχές όσο ψηλά και να βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι να καθίσουν στο σκαμνί και να αποφασίσει η Δικαιοσύνη για το μέγεθος των ποινών τους;

Πάμε εκλογές;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν αυτή η χιονοστιβάδα κυβερνητικών παραιτήσεων, θα επιφέρει την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη!
Εάν συμβεί αυτό, θα επιβεβαιωθούμε που πρώτοι είχαμε γράψει ότι εκλογές θα γίνουν στις 18 Σεπτεμβρίου 2022!