ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επιδρομές αρκούδων στην Μαγνησία – Τρώνε το μέλι παραγωγών και προκαλούν ζημιές

Επιδρομές αρκούδων στην Μαγνησία – Τρώνε το μέλι παραγωγών και προκαλούν ζημιές

Ένας μελισσοκόμος στην Μαγνησία βρήκε τα διώροφα μελίσσια του κατεστραμμένα, ενώ οι κυψέλες ήταν διαλυμένες και το μέλι εξαφανισμένο.

Οι πατημασιές που υπήρχαν σε όλη την έκταση πρόδωσαν τις αρκούδες που προχώρησαν σε ακόμη μία επιδρομή.

Το taxydromos.gr μίλησε με τον γιο του μελισσοκόμου, που είχε ζημιές, Νίκο Ρέππο, ο οποίος κάνει λόγο για απαράδεκτη κατάσταση. «Αυτά τα ζώα πρέπει να είναι περιορισμένα σε συγκεκριμένο χώρο περιφραγμένο, όχι έξω στη φύση. Το Πήλιο δεν ενδείκνυται για να επιβιώνουν. Είναι επιθετικά θηλαστικά. Μπορούν να προκαλέσουν ζημιά, πέρα από τις καταστροφές στα μελίσσια», σημειώνει.

Ο πατέρας του υπέστη οικονομική ζημιά 1.000 ευρώ. «Χθες (σημ. προχθές) βράδυ του κατέστρεψε όλες τις κυψέλες. Τις βρήκε κατεστραμμένες στην περιοχή λίγο πριν το χωριό, στον Αη Ηλία. Το μέλι ήταν εξαφανισμένο. Ο πατέρας μου έψαχνε να βρει τα τελάρα και τις κυψέλες στο δάσος», σημειώνει.

Το Βένετο δεν είχε ποτέ έστω τα τελευταία χρόνια αρκούδες. Εντούτοις, οι κάτοικοι του χωριού έχουν εντοπίσει στο δάσος πατημασιές από το άγριο ζώο. Μάλιστα, αναφορές κάνουν λόγο για ζευγάρι αρκούδων. «Τις είδαν από απόσταση 150 μέτρων», διευκρινίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τις ζημιές ενημερώθηκε το Δασαρχείο, ωστόσο οι κάτοικοι του χωριού δεν ξέρουν τι να κάνουν. «Δεν υπάρχει αγροφύλακας, μέριμνα, μία υπηρεσία που να πει τι πρέπει να γίνει. Άφησαν τον κόσμο έτσι εκτεθειμένο. Ο άλλος φοβάται να βγει από το σπίτι του», σημειώνει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.