ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Από άγχος πέθανε ο πιο μεγάλος κροκόδειλος σε αιχμαλωσία (φώτο)

Κυνηγήθηκε από τους ντόπιους για τρεις ολόκληρες βδομάδες

Από άγχος πέθανε ο πιο μεγάλος κροκόδειλος σε αιχμαλωσία (φώτο)

Πέθανε από μυκητίαση και στρες ο Λολόνγκ, ο μεγαλύτερος κροκόδειλος του αλμυρού νερού σε αιχμαλωσία που είχε μήκος 6,4 μέτρα και ζύγιζε 996 κιλά, αφού έφαγε έναν ψαρά και μια μικρή μαθήτρια.

Πίσω στα 2012, το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες τον είχε ανακηρύξει στον μεγαλύτερο του είδους του.

Πριν τον αιχμαλωτίσουν, πιστεύεται ότι ο Λολόνγκ είχε φάει έναν ψαρά, ο οποίος μυστηριωδώς εξαφανίστηκε από την πόλη Μπουναβάν των Φιλιππίνων.

Επίσης, λέγεται ότι είχε κόψει το κεφάλι μιας 12χρονης μαθήτριας και είχε φάει το σώμα της δυο χρόνια πρωτύτερα, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ Daily Star.

Μετά τον θάνατο των δύο ανθρώπων, ο Λολόνγκ κυνηγήθηκε από τους ντόπιους για τρεις ολόκληρες βδομάδες.

Τελικά, το ανθρωποφάγος κτήνος πιάστηκε και μετατράπηκε στην κύρια ατραξιόν ενός τουριστικού θερέτρου στην περιοχή.

Έπειτα δυο χρόνια όμως από τη σύλληψή του, ο κροκόδειλος πέθανε.

Βρέθηκε αναποδογυρισμένος και τουμπανιασμένος, με τον δήμαρχο της περιοχής να λέει ότι ο κροκόδειλος ήταν άρρωστος για αρκετές βδομάδες πριν τον θάνατό του.

«Τον τελευταίο μήνα αρνιόταν να φάει και προσέξαμε μια αλλαγή στο χρώμα των κοπράνων του» είχε δηλώσει ο δήμαρχος, Έντγουιν Ελορντι, μιλώντας στην εφημερίδα, Philippine Daily Inquirer.

«Το προσωπικό μας πρόσεξε επίσης ένα ασυνήθιστο πρήξιμο στην κοιλιά του ζώου» συνέχισε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον ντόπιο κτηνίατρο, Άλεξ Κολάντες, ο ασυνήθιστα ψυχρός καιρός ίσως συνετέλεσε να πάρει ο κροκόδειλος την κάτω βόλτα, σύμφωνα με το BBC.

Τελικά, ο κροκόδειλος πέθανε τον Φλεβάρη του 2013 από μυκητίαση και το άγχος της αιχμαλωσίας.

Πρόσφατα, μια φωτογραφία του Λολόνγκ έγινε ξανά viral στο Reddit, με έναν φροντιστή να τσιγκλάει τον τεράστιο κροκόδειλο στην πλάτη με ένα ξύλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.