ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ναύπακτος: Πώς η ένδοξη ιστορία της συνδέεται με τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Ναύπακτος: Πώς η ένδοξη ιστορία της συνδέεται με τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Στη δεξιά πλευρά του λιμανιού της δεσπόζει αγέρωχο το άγαλμα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, του πατέρα του «Δον Κιχώτη». Και ενδεχομένως, πολλοί όταν βρίσκονται μπροστά του να αναρωτιούνται ποια είναι η σχέση του σπουδαίου Ισπανού μυθιστοριογράφου και ποιητή με την όμορφη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, τη Ναύπακτο.

Κι, όμως, ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες είχε πάρει μέρος στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Στις 7 Οκτωβρίου 1571 επιβαίνει πάνω στην ιταλική φρεγάτα «Μαρκέσα», αν και είναι βαριά άρρωστος. Πάσχει από ελονοσία και οι γιατροί τού έχουν συστήσει να μείνει στο κρεβάτι, όμως, ο ηρωισμός του δεν τού επιτρέπει να μείνει κλεισμένος στο αμπάρι. Ρίχτηκε, έτσι, στη μάχη με γενναιότητα, όμως, τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό χέρι, με αποτέλεσμα να παραμείνει παράλυτο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Ισπανός συγγραφέας αποτελεί ένα κομμάτι της λαμπρής κι ένδοξης ιστορίας της Ναυπάκτου, μίας από τις αρχαιότερες ελληνικές πόλεις κι ενός πανέμορφου τόπου, που είναι με το ένα πόδι στο βουνό και το άλλο στη θάλασσα. Και συνδυάζει με τρόπο μοναδικό από τη μία τις «ρίζες» της στους πρόποδες της Πίνδου κι από την άλλη τη «βουτιά» της στον Κορινθιακό κόλπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σίγουρα, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της είναι η οχύρωσή της που ξεκινά από το λιμάνι και ύστερα από τρία αλλεπάλληλα τείχη καταλήγει στο κάστρο της. Χαρακτηρισμένη παραδοσιακός οικισμός, η Ναύπακτος καλωσορίζει τον επισκέπτη στα πλακόστρωτα καλντερίμια της και τα παραδοσιακά σπίτια στο κέντρο της, με κορωνίδες το ατμοσφαιρικό λιμάνι της αλλά και το επιβλητικό κάστρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.