ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ηφαιστειακή σκόνη σε πόλεις της Σικελίας μετά το «ξύπνημα» της Αίτνας (βίντεο-φωτο)

Ηφαιστειακή σκόνη σε πόλεις της Σικελίας μετά το «ξύπνημα» της Αίτνας (βίντεο-φωτο)

Προβλήματα έχει δημιουργήσει η δραστηριότητα της Αίτνας, του ηφαιστείου που εξερράγη για άλλη μια φορά την Κυριακή, καλύπτοντας με στάχτη αρκετές πόλεις στην Ιταλία.

Η δέκατη κατά σειρά μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στις 0624 UTC στην Αίτνα εκτοξεύοντας την ηφαιστειακή τέφρα σε ύψος μέχρι τα 10.000 μέτρα.

Πρόκειται για την δέκατη φορά από τις 16 Φεβρουαρίου που ενεργοποιήθηκε η Αίτνα, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης.

Η στάχτη κάλυψε αρκετές πόλεις ανάμεσα στις οποίες και οι Sant’Alfio, Giarre, Linguaglossa και Mascali, με τις αρχές να μιλούν για μια «μαύρη ζώνη» που σχηματίστηκε από τις πλαγιές του ηφαιστείου μέχρι την Μεσόγειο.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε προκάλεσε, μάλιστα, και προβλήματα στις μετακινήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.