Ερευνητές εντόπισαν τεράστιο καλαμάρι στην Ερυθρά Θάλασσα – Φτάνει το μέγεθος ανθρώπου (βίντεο)

Ερευνητές εντόπισαν τεράστιο καλαμάρι στην Ερυθρά Θάλασσα – Φτάνει το μέγεθος ανθρώπου (βίντεο)

Μια ομάδα ερευνητών μελετούσε το ναυάγιο ενός πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα όταν είδε ξαφνικά ένα περίεργο θαλάσσιο πλάσμα.

Το επιστημονικό υποβρύχιο εξέταζε το ναυάγιο του αιγυπτιακού πλοίου Pella, όταν η κάμερα έπιασε τεράστιο καλαμάρι, που έμοιαζε μεγαλύτερο κι από άνθρωπο σε μέγεθος.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσο ζω αυτό που συνέβη μετά» αναφέρει η επικεφαλής του προγράμματος Μάτι Ροντρίγκε, για το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα.

«Από το πουθενά, εκεί που εξετάζαμε το ναυάγιο, αυτό το τεράστιο πλάσμα μπαίνει στο πλάνο και ρίχνει μια ματιά στο τηλεκατευθυνόμενο βαθυσκάφος, κουλουριάζοντας ολόκληρο το σώμα του γύρω από την πλώρη του πλοίου» συνέχισε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Μάτι δεν ήταν παρά μέχρι φέτος τον Σεπτέμβρη που το πλήρωμα του ερευνητικού σκάφους έμαθε περί τίνος πρόκειται το αλλόκοτο πλάσμα.

Ο Μάικλ Βετσιόνι, ζωολόγος και ειδικός στα καλαμάρια εξέτασε το βίντεο και συμπέρανε ότι παρά το μέγεθός του, το πλάσμα δεν ήταν ένα Γιγάντιο Καλαμάρι, βάσει των σωματικών διαστάσεών του και της δομής του πτερυγίου του.

«Στην περιοχή που ερευνούσατε, στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι γνωστό ότι υπάρχει σημαντικός πληθυσμός από αυτά» ανέφερε ο Μάικλ Βετσιόνι, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το πλήρωμα.

«Είναι αρκετά μεγάλα. Νομίζω ότι αυτό που συναντήσατε είναι η γιγάντια εκδοχή του είδους Sthenoteuthis. Θα πλησιάσουν το δόλωμα όπως αυτό στο βίντεο και συχνά να κολυμπήσουν μακριά όπως έκανε» εξήγησε ο ειδικός.

Τα πτερύγιά του είναι μικρά και λεπτά, δημιουργώντας ένα σχήμα αιχμής βέλους, σε αντίθεση με τα τεράστια και μυώδη πτερύγια ενός Γιγάντιου Καλαμαριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα Γιγάντια Καλαμάρια, που συναντώνται σπανίως, λόγω του ότι κατοικούν σε τεράστια βάθη, μπορεί να φτάσουν σε μήκος ακόμα και τα 20 μέτρα, σύμφωνα με τον επιστήμονα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.