ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αφρική: Έκλεισαν τα πάρκα άγριας ζωής για να γλιτώσουν οι γορίλες από την πανδημία

Αφρική: Έκλεισαν τα πάρκα άγριας ζωής για να γλιτώσουν οι γορίλες από την πανδημία

Μια σειρά από εθνικά πάρκα της Αφρικής έβαλαν προσωρινά λουκέτο, ως προληπτικό μέτρο προστασίας για τους γορίλες και τα άλλα πρωτεύοντα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το περίφημο Virunga National Park του Κονγκό ανακοίνωσε το κλείσιμο μέσω δελτίου Τύπου, λέγοντας πως ακολουθεί τις συστάσεις των ειδικών: «Τα πρωτεύοντα είναι πιθανότατα ευάλωτα σε επιπλοκές που συνδέονται με τον ιό Covid-19», γράφει χαρακτηριστικά.

Το ίδιο συνέβη και στην Γκαμπόν, με την Εθνική Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων να προχωρά σε παρόμοια μέτρα, λέγοντας πως «οι ιοί του αναπνευστικού που πλήττουν τους ανθρώπους μπορούν εύκολα να μεταδοθούν στους μεγάλους πιθήκους».

Το ίδιο έκανε και η Ρουάντα, σύμφωνα με το Associated Press, που έχει μεγάλο πληθυσμό από γορίλες και χιμπατζήδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την ώρα πάντως δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε γορίλες από τον κορωνοϊό, υπάρχει όμως μια μελέτη του 2008 που βρήκε «την πρώτη ευθεία ένδειξη μετάδοσης ιού από ανθρώπους σε άγριους πιθήκους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.