Μέτσοβο: Οικογένεια αρκούδων τα… «έτσουξε» – Ήπιαν όλο το κρασί και το τσίπουρο από αποθήκη (φώτο-βίντεο)

Μέτσοβο: Οικογένεια αρκούδων τα… «έτσουξε» – Ήπιαν όλο το κρασί και το τσίπουρο από αποθήκη (φώτο-βίντεο)

Μια οικογένεια αρκούδων, χωρίς να ενοχλείται από διερχόμενα αυτοκίνητα αλλά και από την ανθρώπινη παρουσία σε μικρή απόσταση, απόλαυσε τα κεράσια και άλλα φρούτα και στο τέλος μπήκε στην αποθήκη του κτήματος και απόλαυσε το κρασί και το τσίπουρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πέρασμά της έμειναν σπασμένες κερασιές, κατεστραμμένοι κήποι, ανάστατη η αποθήκη αλλά και ένα βίντεο με τα αρκουδάκια να απολαμβάνουν την βόλτα τους στη φύση του Μετσόβου!

Άνθρωποι και αρκούδες

Με τις αρκούδες συμβιώνουν εδώ και καιρό οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου.

Η καθημερινότητα των κατοίκων έχει αναστατωθεί αφού αναγκάζονται να συνυπάρξουν με τις αρκούδες.

Οι αρκούδες έχουν απασχολήσει τους κατοίκους της περιοχής τους τελευταίους μήνες.

Οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν συχνά πυκνά αρκούδες να περιφέρονται ακόμη και σε σημεία με κόσμο, ενώ δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που διασχίζοντας την Εγνατία Οδό έχουν απαθανατίσει στιγμιότυπα με αρκούδες.

Όπως λένε οι κάτοικοι η συμβίωση με τις αρκούδες τείνει να γίνει συνήθεια, ωστόσο ο φόβος υπάρχει καθώς αυτή την εποχή ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη κι ο αριθμός τους τα τελευταία χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί. Οι κάτοικοι έχουν απευθύνει αιτήματα προς πάσα κατεύθυνση για την εξεύρεση λύσης, καθώς όπως λένε πρόκειται για μία «συμβίωση» που κρύβει πολλούς κινδύνους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.