ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτός ο σπάνιος ρινόκερος της Ιάβας απολαμβάνει το… λασπόλουτρο του (βίντεο)

Αυτός ο σπάνιος ρινόκερος της Ιάβας απολαμβάνει το… λασπόλουτρο του (βίντεο)

Ο ρινόκερος της Ιάβας απειλείται με εξαφάνιση και πλέον υπάρχουν μόλις 72 στην άγρια φύση.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από μια κρυφή κάμερα στο εθνικό πάρκο του Ujung Kulon, έχει κερδίσει τους χρήστες των social media και έχει ήδη μοιραστεί περισσότερες από 12.000 φορές.

Ο ρινόκερος υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνά τα 7 χρόνια ζωής, να απολαμβάνει το λασπόλουτρό του στην βάση ενός καταρράκτη.

H υπουργός είπε ότι ένα λουτρό με λάσπη βοηθά τον ρινόκερο να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός του ενώ ταυτόχρονα προστατεύει το δέρμα του από παράσιτα και έντομα.

Οι ρινόκεροι της Ιάβας κάποτε ζούσαν σε όλη τη βορειοανατολική Ινδία και τη Νοτιοανατολική Ασία και συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο απειλούμενων από τα πέντε είδη ρινόκερων.

Υπάρχουν μόνο 72 ρινόκεροι της Ιάβας στην άγρια φύση, 39 αρσενικοί και 33 θηλυκοί, σύμφωνα με την Bakar. «Ας συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να αγαπάμε τον ρινόκερο», έγραψε η Bakar στην ανάρτησή της στο Twitter.

«Η φροντίδα και η αγάπη για αυτούς είναι το ίδιο με την φροντίδα και την αγάπη για την Ινδονησία». Οι συντηρητές και ερευνητές από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων στην Ινδονησία και της Δασικής Άγριας Ζωής δήλωσαν στο Reuters ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αυξήσει τα μέτρα παρακολούθησης του Εθνικού Πάρκου Ujung Kulon και να εντείνει τις προσπάθειες για ανάπτυξη ενός δεύτερου οικοτόπου για τα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Σημειώνεται δε, πως ο πληθυσμός των φυτοφάγων θηλαστικών μειώθηκε κυρίως λόγω της παράνομης λαθροθηρίας και της υπερβολικής ζήτησης για του κέρατο του ρινόκερου που πωλούνται σε υψηλές τιμές στη μαύρη αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.