ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ινδία: Eπιχείρηση διάσωσης για να σωθούν 100 πίθηκοι από πλημμύρες (βίντεο)

Ινδία: Eπιχείρηση διάσωσης για να σωθούν 100 πίθηκοι από πλημμύρες (βίντεο)

Σώθηκαν 100 πιθήκοι που είχαν εγκλωβιστεί σε έναν πλημμυρισμένο ποταμό κοντά στην πόλη Harihara, στη νότια Ινδία.

Οι πίθηκοι είχαν εξαφανιστεί για σχεδόν τρεις ημέρες, όταν άνοιξαν οι πύλες στο κοντινό φράγμα Bhadra, πλημμυρίζοντας τον ποταμό Tungabhadra.

Στις 5 Αυγούστου, οι κάτοικοι του χωριού Rajanahalli παρατήρησαν ότι οι πίθηκοι είχαν κολλήσει σε δέντρα βυθισμένα στο νερό και ειδοποίησαν τον τοπικό δασικό αξιωματικό Hidayat, ο οποίος πήγε με μια ομάδα διάσωσης 15 ατόμων.

Η αρχική προσπάθεια για τη διάσωση των πιθήκων με σχεδίες δεν λειτούργησε, καθώς οι τρομοκρατημένοι πίθηκοι έμεναν στα δέντρα.

Στη συνέχεια, όμως, η ομάδα χρησιμοποίησε σκάλες από σχοινιά, τις οποίες έδεσε σε ένα δέντρο στην όχθη, περίπου 200 μέτρα μακριά.

Μόλις οι σκάλες τοποθετήθηκαν, οι πίθηκοι άρχισαν να τις χρησιμοποιούν, περπατώντας πάνω στη σκάλα ένας προς ένας.

Μέχρι τις 8 Αυγούστου όλοι τους είχαν μετακινηθεί με ασφάλεια στη στεριά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.