Αλάσκα: Ανακαλύφθηκε αποτύπωμα τυραννόσαυρου Rex (φώτο)

Πρόκειται για ένα μοναδικό εύρημα

Αλάσκα: Ανακαλύφθηκε αποτύπωμα τυραννόσαυρου Rex (φώτο)

Ένα τεράστιο αποτύπωμα που ανακαλύφθηκε στο Εθνικό Μνημείο Aniakchak, ένα απομακρυσμένο εθνικό πάρκο της Αλάσκας στις 28 Νοεμβρίου.

Το μοναδικό εύρημα είναι η πρώτη απόδειξη ότι τα κάποτε τρομακτικά θηρία περιφέρονταν στην περιοχή, σύμφωνα με τους δασοφύλακες.

Οι ιθύνοντες στο εθνικό πάρκο του Katmai ανάρτησαν στο Twitter μία φωτογραφία με το αποτύπωμα και έγραψαν στη λεζάντα ««RAWR!».

Το αποτύπωμα βρέθηκε στο στο Εθνικό Μνημείο Aniakchak, γνωστό ως «ένα από τα πιο άγρια ​​και λιγότερο επισκέψιμα μέρη στο εθνικό πάρκο», σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Το μνημείο περιβάλλει το ηφαίστειο Aniakchak στη νοτιοδυτική περιοχή της Αλάσκας.

Ο T-Rex ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και πιο τρομακτικά σαρκοφάγα που έχουν πατήσει το πόδι τους στη Γη, σύμφωνα με το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Το μεγαθήριο ζύγιζε πάνω από 6 τόνους και το ύψος του ξεπερνούσε τα 12 μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δεινόσαυρος περιπλανήθηκε στην περιοχή πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.