ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης

Νέος σεισμός σημειώθηκε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, με τις δονήσεις να γίνονται αισθητές σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

Στις 06.59 σήμερα το πρωί σημειώθηκε ακόμη ένας σεισμός έντασης 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και με εστιακό βάθος 11.6 χιλιόμετρα.

Παράλληλα, λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα σημειώθηκε σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ, ενώ σημειώθηκαν και ασθενείς δονήσεις έως 2,8 Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το ekriti, το μπαράζ σεισμικών δονήσεων που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και κυρίως στους κατοίκους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, όπου βρίσκεται το επίκεντρο.

Μηχανικοί του Δήμου ξεκίνησαν χθες αυτοψίες. Σε πρώτη φάση, οι έλεγχοι αφορούν στις περιοχές και χωριά του δήμου όπου έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό και ειδικότερα στο Αρκαλοχώρι, Γάσι, Αρχοντικό, Μουσούτα, Μαχαιρά, Σαμπά, Χουμέρι, Ζωφόροι, κ.α.

Την ίδια ώρα από κατοίκους του Αρκαλοχωρίου καταγγέλλεται αδιαφορία της δημοτικής αρχής, αναφέροντας ότι, παρά τις ανακοινώσεις, οι έλεγχοι αναμένεται να ξεκινήσουν… από Δευτέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό ότι η υποβολή αναφορών από τους πολίτες για την εμφάνιση ρωγμών σε κτίσματα, προκειμένου να διενεργηθούν αυτοψίες σε αυτά, θα γίνεται στα κάτωθι τηλέφωνα: 6979790005, 28913 40405 και 28913 406.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.