ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Άκης Τσελέντης κατά κυβέρνησης για σεισμούς: «Είναι λάθος η κατασκευή του αεροδρομίου δίπλα στο ενεργό ρήγμα»

Άκης Τσελέντης κατά κυβέρνησης για σεισμούς: «Είναι λάθος η κατασκευή του αεροδρομίου δίπλα στο ενεργό ρήγμα»

Ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι δίπλα σε ενεργό ρήγμα, ενώ διέψευσε τα όσα κυκλοφόρησαν ότι οι σεισμοί στο Αρκαλοχώρι σχετίζονται με τα έργα κατασκευής.

«Είναι λάθος η κατασκευή του αεροδρομίου δίπλα στο ενεργό ρήγμα. Δεν έγινε καμία προσέγγιση ούτε από το κράτος, ούτε από την εταιρία, προκειμένου να ληφθεί υπόψη η σεισμικότητα της περιοχής. Αν και η διεθνής πρακτική, δείχνει όπως π.χ. στην εξόχως σεισμογενή Ιαπωνία, ότι γίνονται τέτοιου είδους έργα», είπε στο «Ράδιο Κρήτη» ο κ. Τσελέντης.

Σε αντίθεση με τον Κώστα Παπαζάχο, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλη πιθανότητα ισχυρού σεισμού, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού, εκτίμησε: «Οι ‘ρηχοί σεισμοί’ που καταγράφονται από τις 4 Ιουνίου στην περιοχή, θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες Υπάρχει μία υπαρκτή, αλλά πολύ μικρή πιθανότητα για ισχυρό σεισμό. Οι 6 σεισμογράφοι που τοποθετήθηκαν πρόσφατα και μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Ηρακλείου, έχουν καταγράψει στην ευρύτερη περιοχή πάνω από 500 σεισμούς».

Εν τω μεταξύ, με χθεσινή του ανάρτηση, ο κ. Τσελέντης προειδοποιούσε: «Η ακολουθία στο Αρκαλοχώρι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.