Τετράγωνα κύματα: Βγες από το νερό αν δεις αυτό το φαινόμενο – Πότε συμβαίνει; (βίντεο)

Τετράγωνα κύματα: Βγες από το νερό αν δεις αυτό το φαινόμενο – Πότε συμβαίνει; (βίντεο)

Το φαινόμενο καλείται “Τετράγωνα Κύματα” ή “Τετράγωνη Θάλασσα” και μπορεί να αποδειχτεί πολύ επικίνδυνο.

Με απλά λόγια, αυτοί οι τετράγωνοι κυματισμοί σχηματίζονται όταν οι ξεχωριστές καιρικά φαινόμενα συγκρούονται ενώ κινούνται σε αντίθετη διεύθυνση.

Αποτέλεσμα είναι να βρεθείτε σε μία κατάσταση που θα δυσκολευτείτε πολύ να βγείτε από το νερό, καθώς τα κύματα θα σας χτυπούν ταυτόχρονα από διαφορετικές κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science Direct, αυτή η κατάσταση κυματισμού είναι αρκετά συνηθισμένη στους ωκεανούς, με μεγάλο ποσοστό των θαλάσσιων ατυχημάτων να συμβαίνουν εξαιτίας των καιρικών αλλαγών.

Το φαινόμενο των τετράγωνων κυμάτων πρόσφατα έγινε αντικείμενο συζήτησης στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit, με το θέμα να γίνεται πολύ γρήγορα viral.

Οι χρήστες μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες και γνώσεις πάνω στο ζήτημα, με μια συμβουλή να κυριαρχεί.

Όταν δείτε τέτοιους κυματισμούς στη θάλασσα, καλύτερα να μην μπείτε στο νερό ή εάν τύχει να κολυμπάτε, βγείτε στη στεριά το συντομότερο.

“Μια τετράγωνη θάλασσα μοιάζει πανέμορφη από μακριά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ επικίνδυνη” σημείωσε κάποιος.

“Ο σχηματισμός συμβαίνει όταν δύο συστήματα κυμάτων συναντώνται ενώ κινούνται σε αντίθετες γωνίες το ένα στο άλλο” συνέχισε ο χρήστης.

“Τα κύματα από το παλαιότερο καιρικό σύστημα συνεχίζουν να κινούνται μέχρι να διαλυθούν, αλλά η θάλασσα αρχίζει να στροβιλίζεται δημιουργώντας δίνες, με τα νερά να γίνονται πολύ επικίνδυνα για κολυμβητές και πλεούμενα” κατέληξε.

“Πρόκειται για κυματισμούς που προκαλούνται από καιρικά συστήματα πολύ μακριά το ένα από το άλλο. Τα κύματα ταξιδεύουν για μεγάλες αποστάσεις και κάποτε μπορεί να συγκρουστούν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να είναι αυτά τα τετράγωνα κύματα” εξήγησε κάποιος άλλος χρήστης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.