Αυτά είναι τα δέκα πιο «τρελά» φυσικά φαινόμενα στον κόσμο

Αυτά είναι τα δέκα πιο «τρελά» φυσικά φαινόμενα στον κόσμο

Η Γη είναι ένα εκπληκτικό μέρος με πολλές φυσικές εκπλήξεις που μας προκαλούν δέος. Έξω από την πόρτα μας, υπάρχουν εκπληκτικά πράγματα που συμβαίνουν στη φύση, αλλά δεν βλέπουμε κάθε μέρα. Ορισμένα από αυτά τα φαινόμενα είναι σπάνια και απίστευτα, αλλά συμβαίνουν πραγματικά.

Θάλασσες του φωσφορίζουν, ουρανός που πετάει φωτιές, τεράστια κύματα που σχηματίζονται από το πουθενά και πολλά ακόμα φυσικά φαινόμενα μεταμορφώνουν τον πλανήτη σε ένα παζλ παράδοξων εικόνων.

Αυτά ακριβώς θα δείτε στη συνέχεια και θα απολαύσετε όχι μόνο το μεγαλείο της φύσης αλλά την τρέλα και τη μανία της σε διάφορες περιπτώσεις που δημιουργούν απλώς μαγευτικά φυσικά σκηνικά.

1. Αστραπές Κατατούμπο

Στη Βενεζουέλα, υπάρχει μια αστραπή που ουσιαστικά δεν σταματά ποτέ. Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως Αστραπές Κατατούμπο. Ο Κατατουμπο είναι ο ποταμός πάνω από τον οποίο συμβαίνει το φαινόμενο. Από τις 7:00 μ.μ., κεραυνός αρχίσει να χτυπά το ποτάμι και δεν σταματά για τις επόμενες δέκα ώρες.

2. Γαλαξιακό φαινόμενο

Το Γαλαξιακό φαινόμενο είναι μια διαδικασία στον ωκεανό στον οποίο μεγάλες περιοχές θαλασσινού νερού φαίνεται να λάμπουν αρκετά έντονα τη νύχτα, ενώ είναι ορατοί μέχρι και από τους δορυφόρους γύρω από τη Γη.

3. «Βουητό του Τάος»

Στο Τάος, στο Νέο Μεξικό, υπάρχει ένα παράξενο βουητό που ακούγεται μόνο από το 2% των ανθρώπων που ζουν και μοιάζει με τον ήχο που κάνουν τα αυτοκίνητα όταν βρίσκονται στην εθνική οδό. Το βουητό είναι άγνωστης προέλευσης.

4. «Καταρράκτες αίματος»

Φυσικά δεν πρόκειται για ένα «φυσικός καταρράκτη γεμάτο αίμα», αλλά ένας καταρράκτη που βγαίνει από ένα παγόβουνο στην Ανταρκτική. Το εν λόγω παγόβουνο ονομάζεται Taylor Glacier και ο λόγος για τον κόκκινο χρωματισμό του καταρράκτη.

5. Έδαφος που «αναπνέει»

Στο Κεμπέκ, παρατηρήθηκε κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο από έναν πεζοπόρο, ο οποίος βρήκε ένα σημείο της γης που έμοιαζε να αναπνέει. Με άλλα λόγια, το έδαφος παλλόταν με ρυθμικό τρόπο, σχεδόν σαν να αναπνέει.

6. Υπερμεγέθη κύμματα (Rogue Waves)

Τα Rogue Waves είναι τεράστια κύματα που κυριολεκτικά βγαίνουν από το πουθενά. Οι συνθήκες που τα προκαλούν είναι τόσο απρόβλεπτες και τυχαίες που δεν επιτρέπουν στον άνθρωπο να προετοιμαστεί. Τόσο πολύ ώστε να υπάρχουν διάφορες και πολλές εξηγήσεις για το πώς δημιουργούνται τα Rogue Waves και γιατί είναι τόσο άγρια.

7. «Βροχή» ζώων

Εάν ακούσετε ότι «βρέχει ζώα», αναμφίβολα δεν θα το πιστέψετε, αλλά στην πραγματικότητα, είναι κάτι που έχει συμβεί σε όλο τον κόσμο. Όπως συμβαίνει και με πολλούς διαφορετικούς τύπους ζώων.

8. «Μπάλες φωτιάς»

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για «μπάλες φωτιάς» που έχουν τεκμηριωθεί, συμπεριλαμβανομένων των «Naga’s Fireballs» που εξακολουθούν να συζητούνται μέχρι σήμερα. Μπήπως βρέχει φωτιά από τον ουρανό;

9. «Παγοστρόβιλος» μέσα στη θάλασσα

Αν πάτε στα πιο κρύα μέρη του κόσμου και κοιτάξετε κάτω από το νερό, θα βρείτε μια σειρά σχηματισμών πάγου γνωστών ως Ice Fingers ή brinicles. Αν και αυτό μπορεί να μην φαίνεται εντυπωσιακό με την πρώτη ματιά, μπορεί να μεγαλώσει πολύ πέρα από το μήκος ενός ανθρώπου.

10. Εύφλεκτα παγάκια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι φυσαλίδες μεθανίου σχηματίζονται σε υδάτινα σώματα όταν η νεκρή οργανική ύλη, όπως τα φύλλα και τα ζώα, πέφτει στο νερό και βυθίζεται στον πυθμένα. Τα βακτήρια στην κοίτη της λίμνης καταναλώνουν την ύλη και απελευθερώνουν μεθάνιο. Το μεθάνιο επιπλέει στην επιφάνεια του νερού και διασπείρεται. Αλλά τι συμβαίνει όταν οι μηδενικές θερμοκρασίες μετατρέπουν τη λίμνη σε… παγοδρόμιο; Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά δημιουργούνται εύφλεκτες φυσαλίδες πάγου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.