ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το πιο επικίνδυνο ζώο στη Βρετανία είναι οι… αγελάδες!

Το πιο επικίνδυνο ζώο στη Βρετανία είναι οι… αγελάδες!

Στη «μαύρη λίστα» έβαλε τις αγελάδες η βρετανική Υπηρεσία Υγείας και Ασφαλείας, (HSE), καθώς, αποφάνθηκε πως αποτελούν τα πιο επικίνδυνα από τα μεγαλόσωμα ζώα της χώρας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία 74 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από αγελάδες τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ από σκύλους έχουν σκοτωθεί 17 άτομα στα τελευταία οκτώ χρόνια.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα μια γεωργική επιτροπή θα αναλάβει να προστατέψει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αγρότες, που εργάζονται σε φάρμες.

Η Υπηρεσία Υγείας και Ασφαλείας εξέδωσε μια μακροσκελή συμβουλευτική επιστολή προς όλους τους αγρότες, προτείνοντας ως μέτρο προφύλαξης να μην φυλάσσουν αγελάδες και μοσχάρια σε χωράφια που έχουν πρόσβαση οι πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, η HSE τόνισε: «Το 70% των θανάτων από ζώα έχουν προκληθεί από ταύρους, μοσχάρια ή αγελάδες, οπότε οι δραστηριότητες που αφορούν αυτά τα ζώα θα πρέπει να οργανώνονται προσεκτικά. Όπου είναι δυνατό, οι αγρότες θα πρέπει να αποφεύγουν τη φύλαξη αγελάδων όπου υπάρχουν μονοπάτια για τους πολίτες».

Σύμφωνα με την έρευνα, οι αγρότες ή πεζοπόροι που έχουν σκοτωθεί από αυτά τα ζώα, βάρους ενός τόνου, έχουν συνθλιβεί, χτυπηθεί ή ποδοπατηθεί μέχρι θανάτου. 

Η πλειοψηφία των θυμάτων ήταν για αγρότες, οι οποίοι φτάνουν τα 56 από τους 74 θύματα, ενώ οι υπόλοιποι 18 ήταν πεζοπόροι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα, μάλιστα, με το πόρισμα της έρευνας: «Από τα 18 θύματα των πεζοπόρων, όλοι βρέθηκαν σε δημόσια μονοπάτια ή δρόμους και, εκτός, ενός ανθρώπου που χάθηκε, όλοι συνοδεύονταν από κάποιον σκύλο ή άλλον άνθρωπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.