Σε επιφυλακή οι αρχές στον Διόνυσο – Εμφανίστηκαν αγριογούρουνα (βίντεο)

Σε επιφυλακή οι αρχές στον Διόνυσο – Εμφανίστηκαν αγριογούρουνα (βίντεο)

Ένα κοπάδι αγριογούρουνα κατέβηκε στον Διόνυσο, τρομοκρατώντας τους κατοίκους της περιοχής. Το εν λόγω φαινόμενο οδήγηση τη δημοτική αρχή στο να εκδώσει οδηγίες προς τους δημότες ούτως ώστε να προστατευτούν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης, στην εκπομπή του ανοικτού καναλιού, «το πρόβλημα τείνει να έχει ανησυχητικές διαστάσεις. Μετά και το συμβάν που είχαμε στη Λεωφόρο Διονύσου, πού ένα αγριογούρουνο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – ευτυχώς με μόνο υλικές ζημιές. Φανταστείτε να υπήρχε μια μηχανή. Για αυτό το λόγο εκδώσαμε χρηστικές οδηγίες σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης. Ζητάμε από τους πολίτες να μην πετούν απορρίμματα και τροφές εκτός κάδου και βρίσκουν κάτι να τρώνε τα αγριογούρουνα. Και βέβαια να χρησιμοποιούν πάντα λουρί όταν βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους».

Η εμφάνιση των αγριογούρουνων σε επαρχιακές πόλεις, χωριά, Ακόμη και στις παρυφές της Αθήνας έχουν πυκνώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα σε ένα περιστατικό ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος τράκαρε ένα αγριογούρουνο και κυριολεκτικά διαλύθηκε το αυτοκίνητό του, ενώ στο Πήλιο εμφάνισης τέτοιων κοπαδιών είναι αρκετά συχνές, γεγονός που έχει προκαλέσει τον φόβο των κατοίκων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως ο πληθυσμός των αγριογούρουνων έχει αυξηθεί και αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και καταπώς υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες το πρόβλημα μόνη λύση είναι η απελευθέρωση του κυνηγιού όλο τον χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.