ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορμοράνος κάνει χαλαρός τις βόλτες του στην παραλία της Θεσσαλονίκης! (βίντεο)

Κορμοράνος κάνει χαλαρός τις βόλτες του στην παραλία της Θεσσαλονίκης! (βίντεο)

Χαλαρός, χωρίς να τον ενοχλούν τα φλας των περαστικών ένας κορμοράνος κάνει την βόλτα του στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Ένας… χαλαρός κορμοράνος, ανενόχλητος από την παρουσία παρουσία δεκάδων περαστικών, που τον φωτογράφιζαν και τον τραβούσαν βίντεο, εμφανίστηκε την Πέμπτη (4/6) να βολτάρει στο πλακόστρωτο της παραλίας Θεσσαλονίκης.

Έγινε, φυσικά, αμέσως ατραξιόν, αλλά δεν φαίνεται να τον χάλασε…

Τι είναι ο κορμοράνος

Ο κορμοράνος, να σημειώσουμε είναι ένα διαδεδομένο θαλασσοπούλι, που συναντάται σε πολλά μέρη στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, αλλά και την Ανατολική Ακτή της Βόρειας Αμερικής.

Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Phalacrocorax carbo και περιλαμβάνει 6 υποείδη.

Είναι ένα μεγάλο μαύρο πουλί, που το μήκος του κυμαίνεται στα 77-94 εκατοστά και με άνοιγμα φτερών που μπορεί να φτάσει τα 121-149 εκατοστά. Έχει μακριά ουρά και λευκό πηγούνι, ενώ τα ενήλικα άτομα την περίοδο της αναπαραγωγής αποκτούν λευκές κηλίδες στους μηρούς και λευκό φτέρωμα στο κεφάλι.

Χαρακτηριστικό του κορμοράνου είναι ο κίτρινος λαιμός του, που διακρίνεται εύκολα. Τα νεαρά άτομα είναι γενικότερα πιο ανοιχτόχρωμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.