«Μαγικές εικόνες»: 10+3 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Θα σας κάνουν να μην πιστεύετε στα μάτια σας

«Μαγικές εικόνες»: 10+3 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Η φύση είναι ο πιο εκπληκτικός δημιουργός που υπάρχει. Τα αριστουργήματά της είναι εξαιρετικά και εντυπωσιακά, που πολλές φορές μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν πραγματικά στον πλανήτη μας ή είναι φανταστικά.

Δείτε παρακάτω 13 καταπληκτικά μέρη του πλανήτη, που θα σας κάνουν να μην πιστεύετε στα μάτια σας.

Ένας υποθαλάσσιος καταρράκτης perierga.gr - 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση βρίσκεται στις ακτές του Μαυρίκιου και μοιάζει με υποθαλάσσιους καταρράκτες.

Μια εικόνα perierga.gr - 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Δεν πρόκειται για πίνακα κάποιου εξπρεσιονιστή ζωγράφου. Στο πρώτο επίπεδο υπάρχουν νεκρά δέντρα κατά την διάρκεια ενός ηλιοβασιλέματος και πίσω βρίσκονται οι αμμόλοφοι στην Ναμίμπια.

Μια ταραγμένη θάλασσα perierga.gr - 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Αυτά τα σύννεφα δημιουργούν την αίσθηση, ότι υπάρχει μια θάλασσα στον ουρανό. Τα σύννεφα αυτά ονομάζονται Undulatus asperatus και είναι ένα σπάνιο είδος σύννεφων, που μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά δεν είναι καθόλου επικίνδυνα.

Μια μαγική λίμνη perierga.gr - 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Η λίμνη Uyuni είναι γνωστή για τις οπτικές διαστρεβλώσεις που προκαλεί, λόγω της παντελούς έλλειψης αντικειμένων στην επιφάνειά της. Κατά τη διάρκεια των βροχών, το αλκαλικό έδαφος της λίμνης μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο καθρέφτη. Η λίμνη καλύπτεται από ένα λεπτό και κρυστάλλινο πάγο, που αντανακλά τον ουρανό και εξαφανίζει τον ορίζοντα.

Στην άκρη του γκρεμού perierga.gr - 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Ο άντρας εδώ φαίνεται σαν να περπατάει στην άκρη του γκρεμού, αλλά στην πραγματικότητα είναι η όχθη ενός ποταμού στο φαράγγι Glen.

Μια άβυσσος perierga.gr - 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Νομίζετε, ότι αυτά τα δυο αγόρια πηδάνε μέσα στην άβυσσο; Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια φωτογραφία του Jacob Well, που έχει τραβηχτεί στο Τέξας. Είναι μια τεράστια πηγή με τόσο καθαρό νερό, που φαίνεται σαν άλμα στο κενό.

Το σχήμα ενός δέντρου perierga.gr - 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Είναι εκβολές ποταμού ή ένα δέντρο; Δεν είναι τίποτα από τα δυο. Είναι σχήματα που δημιουργούνται στην Μπάχα της Καλιφόρνια, λόγω του υψηλού εύρους της παλίρροιας στα ρηχά νερά που εμφανίζονται εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Πέτρινα κύματα perierga.gr - 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Στα σύνορα μεταξύ Αριζόνας και Γιούτα υπάρχουν αυτοί οι μοναδικοί βραχώδεις σχηματισμοί. Σχηματίζονται εδώ και χιλιάδες χρόνια από αμμόλοφους, που σταδιακά μετατράπηκαν σε βράχους. Η συνεχής επίδραση της βροχής και των ανέμων έχει παίξει μεγάλο ρόλο στον σχηματισμό τους.

Ένας δρόμος στο βουνό perierga.gr - 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Με την πρώτη ματιά φαίνεται σαν ένας δρόμο στο βουνό, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο ποταμός Κολοράντο.

Φλεγόμενος ανεμοστρόβιλος perierga.gr - 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Αυτό που βλέπετε δεν είναι ένας φλεγόμενος ανεμοστρόβιλος, που δεν υπάρχει καν, αλλά ο ποταμός Rio Tinto στην Ισπανία, που είναι γεμάτος με απόβλητα από τις εξορύξεις που γίνονται στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα των εργασιών εξόρυξης, ο ποταμός έχει γίνει όξινος. Το έντονο κόκκινο χρώμα του νερού προκαλείται από το υψηλό ποσοστό των βαρέων μετάλλων.

Ηλιακά φαντάσματα

perierga.gr - 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!
Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως παρήλιο και συνήθως προκαλείται από τη διάθλαση του ηλιακού φωτός από κρυστάλλους πάγου, που παρασύρονται στην ατμόσφαιρα.

Ένας ιστός αράχνης perierga.gr - 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Αν δείτε προσεχτικά, θα παρατηρήσετε, ότι κάθε σταγόνα ξεχωριστά κρέμεται από έναν ιστό αράχνης.

Δικέφαλη ζέμπρα perierga.gr - 13 εκπληκτικές οπτικές ψευδαισθήσεις της φύσης!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εναλλαγή του μαύρου και του λευκού απενεργοποιεί την ικανότητά για τον εντοπισμό των άκρων των αντικειμένων και γι’ αυτό βλέπουμε αυτή την ζέβρα δικέφαλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.