ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πανσέληνος: Εντυπωσιακές εικόνες από το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» (φωτο)

Πολλοί έσπευσαν να απολαύσουν την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού

Πανσέληνος: Εντυπωσιακές εικόνες από το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» (φωτο)

Πολύς κόσμος έσπευσε χθες να απολαύσει την υπερπανσέληνο του Αυγούστου, που είναι άλλωστε και η τελευταία του καλοκαιριού.

Δεκάδες χώροι πολιτισμοί σε όλη τη χώρα έμειναν ανοιχτοί για το κοινό, που μπορούσε να μπει με ελεύθερη είσοδο.

Κάτοικοι της Αττικής έσπευσαν στην Ακρόπολη αλλά και το Σούνιο.

Το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού, που ονομάζεται και «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», εμφανίζεται εντός του 90% του περιγείου, καθιστώντας την υπερπανσέληνο, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Ωστόσο, αυτό το εκθαμβωτικό σεληνιακό θέαμα πιθανότατα δεν είναι ορατό παντού, καθώς συμπίπτει με τη βροχή των διαττόντων αστέρων, το φαινόμενο των Περσείδων.

Η υπερπανσέληνος μπορεί να εμφανίζεται μεγαλύτερη και έως και 16% φωτεινότερη στον ουρανό από τη μέση πανσέληνο, σύμφωνα με τον ιστότοπο timeanddate.com. Πρόκειται για την τέταρτη υπερπανσέληνο στη σειρά, μετά το «Φεγγάρι του Ελαφιού» του Ιουλίου, το «Φεγγάρι της Φράουλας» του Ιουνίου και το «Φεγγάρι των Λουλουδιών» που συνοδεύτηκε από μια ολική έκλειψη σελήνης τον Μάιο. Η πανσέληνος του Αυγούστου ήταν η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους, σύμφωνα με το Farmer’s Almanac.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη NASA, το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» πήρε το όνομά του από τους ιθαγενείς της Βόρειας Αμερικής, που ψάρευαν τα συγκεκριμένα ψάρια στις Μεγάλες Λίμνες (Great Lakes) αυτή την εποχή του έτους.

panselinos_akropoli
Ακρόπολη
panselinos_evoia_aliveri
Αλιβέρι, Εύβοια
panselinos_kerkyra
Κέρκυρα
panselinos_kerkyra_bela_vista
Μπέλα Βίστα, Κέρκυρα
panselinos_nauplio
Ναύπλιο
panselinos_sounio
Σούνιο
panselinos_sounio1
Σούνιο
panselinos_voreia_evois_plateia_nymfwn
Πλατεία Νυμφών, Βόρεια Εύβοια
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.