ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα βλέμματα όλων στον ουρανό: Σήμερα το «Φεγγάρι του Ελαφιού» – Γιατί ονομάστηκε έτσι;

Οι υπόλοιποι πανσέληνοι του 2023

Τα βλέμματα όλων στον ουρανό: Σήμερα το «Φεγγάρι του Ελαφιού» – Γιατί ονομάστηκε έτσι;

Σήμερα Δευτέρα, τα βλέμματα όλων πρέπει να στραφούν στον νυχτερινό ουρανό, καθώς θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε το «Φεγγάρι του Ελαφιού».

Σημειώνεται ότι το σημερινό φαινόμενο αποτελεί την τρίτη από τις τέσσερις της θερινής περιόδου του 2023 – με την τέταρτη και τελευταία να είναι τον Αύγουστο.

Το φαινόμενο, που διαθέτει και άλλες ονομασίες, θα δώσει μαγευτικές εικόνες στον νυχτερινό ουρανό, κάνοντας τις καλοκαιρινές βόλτες ακόμα πιο ειδυλλιακές.

Γιατί λέγεται «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Σύμφωνα με την παράδοση, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης. Τα ελάφια ρίχνουν και αναγεννούν τα κέρατά τους κάθε χρόνο, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σύνολο όσο περνούν τα χρόνια.

Μάλιστα, το ολόγιομο φεγγάρι θα φαίνεται γεμάτο στον ουρανό για περίπου τρεις ημέρες. Η πανσέληνος Ιουλίου είναι ένα από τέσσερα υπερφεγγάρια του 2023 και με το ανθρώπινο μάτι θα φαίνεται μεγαλύτερη -και θα είναι κατά 7%- και φωτεινότερη.

Σύμφωνα με το The Old Farmer’s Almanac που δίνει τα ονόματα στα φεγγάρια, η σελήνη απόψε θα βρίσκεται 22.500 χλμ πιο κοντά στη Γη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πανσέληνοι του 2023

  • 1 Αυγούστου: Το φεγγάρι του Οξύρρυγχου
  • 30 Αυγούστου: Μπλε φεγγάρι
  • 29 Σεπτέμβρη: Το φεγγάρι της σοδειάς
  • 28 Οκτωβρίου: Το φεγγάρι του κυνηγού
  • 27 Νοεμβρίου: Το φεγγάρι του κάστορα
  • 26 Δεκεμβρίου: Το κρύο φεγγάρι
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.