ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν σπίτια, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, ξεχείλισε ποτάμι – Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι με μία βροχή (upd)

Κάθε φορά τα ίδια και απλές βροχές «βαφτίζονται» έντονα καιρικά φαινόμενα

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρισαν σπίτια, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, ξεχείλισε ποτάμι – Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι με μία βροχή (upd)

Σε «Βενετία» μετατράπηκε η Θεσσαλονίκη όπου καταγράφονται ήδη ζημιές από το κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Παρασκευής (16/6) ενώ παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, πλημμύρισαν σπίτια και η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 300 κλήσεις.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, η κακοκαιρία έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις σε όλη τη Θεσσαλονίκη και στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Οι εικόνες από τις περιοχές της πόλης είναι χαρακτηριστικές, με τους δρόμους και τα σπίτια να έχουν γεμίσει νερά και λάσπες.

Οι πολίτες είναι σε απόγνωση. Μια γυναίκα που έμενε σε ισόγειο, χρειάστηκε να την πάρουν στους ώμους οι δικοί της άνθρωποι για να απεγκλωβιστεί, καθώς το σπίτι της πλημμύρισε. «Την έβαλε ο άντρας μου στους ώμους για να την βγάλουμε από το σπίτι και να την ανεβάσουμε», δήλωσε συγκινημένη στον ΑΝΤ1 η κόρη της.

Μερικά από τα πιο ενδεικτικά προβλήματα που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση είναι το κλείσιμο του τούνελ στην εσωτερική περιφερειακή, στο ύψος της Μαιάνδρου στον Εύοσμο

Στην περιοχή της Πολίχνης ξεχείλισε το ρέμα Ξηροποτάμου , με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Με μία απλή βροχή (έστω και λίγο έντονη) οι κάτοικοι βρέθηκαν στο έλεος του Θεού όπως λίγο πολύ όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας όταν δεν έχει ανοιξιάτικο καιρό και λιακάδα (είναι ο μόνός καιρός στην χώρα που δεν θεωρείται… έκτακτο καιρικό φαινόμενο).

Ο όγκος του νερού έχει φτάσει μέχρι τις αυλές κατοίκων, οι οποίοι καταγγέλλουν πως ο δήμος είχε δεσμευθεί ότι θα θωρακίσει αυτόν τον ξεροπόταμο, αλλά σε κάθε καταιγίδα συμβαίνει το ίδιο.

«Γύρω στις 4:30 ακούσαμε ένα βουητό, δεν ήταν πολλή βροχή. Βγήκα στο μπαλκόνι και κοιτάω μία τεράστια ορμή να έρχεται, αλλά κράτησε πολλή ώρα. Πήραμε τα αυτοκίνητα για να μην τα πάρει το ποτάμι», περιγράφει κάτοικος της περιοχής.

Όπως τονίζει ο ίδιος, «πλημμύρισαν όλα τα σπίτια», ενώ άλλος κάτοικος αναφέρει πως «είναι η δεύτερη φορά σε δυο-τρεις μήνες. Είχαν να το δω από το ’76-77 που είχαν πλημμυρίσει τα πάντα».

Άλλος άνθρωπος που ζει στη συγκεκριμένη γειτονιά λέει ότι «δεν γίνεται να ζούμε με τον φόβο».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Σημειώνεται ότι πιθανόν οι κλήσεις να αυξηθούν τις επόμενες δύο ώρες γιατί ο κόσμος θα πάει στις δουλειές του και θα υπάρξουν ακόμα και επιχειρήσεις πλημμυρισμένες. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, η στάθμη είναι πολύ χαμηλή και δεν μπορεί να γίνει ενέργεια από την Πυροσβεστική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.