Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,8 Ρίχτερ «ταρακούνησε» ξανά το Μεξικό

Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,8 Ρίχτερ «ταρακούνησε» ξανά το Μεξικό

Μόλις τρεις μέρες μετά τα 7,6 Ρίχτερ, το Μεξικό σείστηκε πάλι με μία δόνηση αυτή τη φορά μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός έγινε 51 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης Coalcoman de Vázquez Pallares και είχε εστιακό βάθος μόλις 20 χλμ.

Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης των ΗΠΑ.

Τα 7,6 Ρίχτερ στις 19 Σεπτεμβρίου προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια, το ρεύμα κόπηκε και οι περισσότεροι κάτοικοι έτρεχαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους να σωθούν. Ένα άτομο σκοτώθηκε στο λιμάνι Μανζανίγιο όταν κατέρρευσε πάνω του η οροφή ενός πολυκαταστήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο σεισμός που έγινε στις 19/9 ήταν ο τρίτος μεγάλος σεισμός που πλήττει το Μεξικό την ίδια ημερομηνία, χαρακτηρίζοντας καταραμένη τη μέρα αυτή. Η πρώτη ήταν μεγέθους 8 Ρίχτερ το 1985 και έχασαν τη ζωή τους περίπου 5.000 άνθρωποι. Η δεύτερη ήταν 7,1 Ρίχτερ, έγινε το 2017 και άφησε πίσω της 350 νεκρούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.