Καιρός: Με τοπικές βροχές και καταιγίδες η σημερινή μέρα – Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια

Καιρός: Με τοπικές βροχές και καταιγίδες η σημερινή μέρα – Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός σήμερα Κυριακή 2 Οκτωβρίου, αναμένεται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια να παρουσιάσει τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες άμεσα θα εξασθενίσουν.

Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα παρουσιαστούν λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα βόρεια θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Η πρόγνωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα σχεδόν αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοδυτικούς 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 5 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6, στο Ιόνιο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Από αργά το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά από δυτικές 6 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 και τοπικά στην Κρήτη έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.