ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Καιρός: Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος «έρχεται» με 30άρια και ηλιοφάνεια – Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς

Αναλυτικοί χάρτες από την ΕΜΥ

Καιρός: Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος «έρχεται» με 30άρια και ηλιοφάνεια – Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς

Καλοκαιρινό θα είναι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς από το ερχόμενο Σάββατο οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν σε αρκετές περιοχές έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιρετικό καιρό δε, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και στα νησιά μας, σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Με τον καιρό να συνεχίζει να παραμένει άστατος μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα που θα εκδηλωθούν καταιγίδες στην Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο – Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα) πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν ότι οι βροχές θα τους χαλάσουν τα σχέδια για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες προγνώσεις, σε μια πρώτη εκτίμηση, αναφέρεται από την πλειονότητα των μετεωρολόγων ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού, καθώς έρχεται μια θερμή αέρια μάζα στη χώρα μας στις 3 Ιουνίου. Κάπως έτσι, «κλειδώνει» και η εκτίμηση ότι η έξοδος και η επιστροφή των εκδρομέων θα γίνει με πολύ καλό καιρό.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος ο καιρός στην Αττική προβλέπεται άκρως καλοκαιρινός με αρκετή ηλιοφάνεια και σύμφωνα με το meteo η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας στις 15:00 το μεσημέρι θα αγγίξει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ας δούμε αναλυτικά πώς θα εξελιχθεί ο καιρός από την Παρασκευή 2 Ιουνίου μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος – Χάρτες της ΕΜΥ

Ο καιρός ολόκληρης της εβδομάδας θα είναι άστατος μέχρι και την Παρασκευή, αλλά στη συνέχεια η καιρική αστάθεια αναμένεται να περιοριστεί με αποτέλεσμα ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος να είναι βελτιωμένος.

Ο καιρός την Παρασκευή – Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά ανατολικοί 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. AGIUPNEYMATOS-KAIROS-PARASKEUI AGIOUPNEYMATOS-KAIROS-ZESTI

Πρόγνωση για το Σάββατο 3/6

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. KAIROS-AGIOUPNEYMAYTOS-SAVVATO KAIROSAGIOUPNEUMATOS-SAVATO-ZESTI

Πρόγνωση για την Κυριακή 4/6

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα κεντρικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. KAIROS-AGIOUPNEUMATOS-EMY-KIRIAKIKAIROS KAIROSKIRIAKI-AGIUPNEUMATOS-THERMOKRASIA

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον καιρό ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. AGIOUPNEYMATOS DEUTERA-AGIOUPNEYMATOSKAIROS

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.