Προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα – Εγκλωβισμένοι οδηγοί στη Λάρισα – Κλειστοί αρκετοί δρόμοι (φώτο)

Προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα – Εγκλωβισμένοι οδηγοί στη Λάρισα – Κλειστοί αρκετοί δρόμοι (φώτο)

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη τη χώρα.

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η βόρεια Ελλάδα ενώ από το μεσημέρι η κακοκαιρία «χτυπά» και την Αττική.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων, στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω ενώ λόγω χιονόπτωσης έκλεισε και η περιφερειακή οδός Πεντέλης- Νέας Μάκρης.

Σε ισχύ τέθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών και λεωφορείων άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα του οδικού δικτύου Χαλκιδικής λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Λεωφορεία και αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από τα χιόνια στο Στόμιο

Εγκλωβισμένοι για περίπου 4,5 ώρες παρέμειναν οι επιβάτες πέντε λεωφορείων και δεκάδων οχημάτων στην ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου στο Στόμιο στη Λάρισα, λόγω της χιονόπτωσης.

Όπως καταγγέλλουν επιβάτες, οι αρχές ενημερώθηκαν από τις 10.30 το πρωί για το πρόβλημα στη μετακίνηση, όμως το εκχιονιστικό έφθασε εκεί μόλις πέντε λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι.

Ριπές ανέμου πάνω από 100 χλμ/ώρα – Δείτε τον χάρτη

Θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν, σύμφωνα με τις μετρήσεις που κατέγραψαν οι σταθμοί του meteo, ενώ οι ριπές σε πολλές περιοχές ξεπερνούν τα 100 χλμ/ώρα.

Οι πιο ισχυρές ριπές καταγράφηκαν στη Σαμοθράκη με 121χλμ/ώρα, την Πορταριά, με 119 χλμ/ώρα, τη Μακρινίτσα, με 109 χλμ/ώρα και τη Σιμωνόπετρα, με 92 χιλιόμετρα την ώρα.

Τα προβλήματα καταγράφονται στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι δεν πλήττουν μόνον το Αιγαίο αλλά και τις ηπειρωτικές περιοχές. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις τιμές των ριπών που καταγράφουν 329 μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr το πρωί του Σαββάτου 23/02. Με κίτρινες βούλες διακρίνονται οι σταθμοί όπου η ένταση των ανέμων ξεπερνάει τα 60 km/h (7 μποφόρ).

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε θαλάσσιες περιοχές, που κατά τόπους φτάνουν στα 8 με 9 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 10 μποφόρ, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

To πρωί δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο από Βόλο για Σποράδες. Κλειστές παραμένουν και οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Έντονη χιονόπτωση στη δυτική Θεσσαλία

Έντονη είναι η χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά των δήμων Πύλης και Μετεώρων στο νομό Τρικάλων, όπου το χιόνι σε ορισμένα σημεία έχει φτάσει τα 20 εκατοστά.

Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις μετακινήσεις των οδηγών.

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία έχει φτάσει στα 20 εκατοστά. Χιονόπτωση έχουμε και στο νομό Καρδίτσας όπου το ύψος του χιονιού, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου ξεπερνά τα 20 εκατοστά. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Αποκλεισμένο από τα χιόνια το Άγιο Όρος

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που πλήττει την βόρεια Ελλάδα έπληξε και το Άγιο Όρος, καθώς από τα ξημερώματα χιονίζει σε ολόκληρη τη χερσόνησο του Άθω ασταμάτητα.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κακοκαιρίας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.