ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η καταιγίδα «Ντένις» ξέβρασε πλοίο – φάντασμα στις ακτές της Ιρλανδίας! (φώτο – βίντεο)

Η καταιγίδα «Ντένις» ξέβρασε πλοίο – φάντασμα στις ακτές της Ιρλανδίας! (φώτο – βίντεο)

Πριν από 15 μήνες είχε διασωθεί το πλήρωμα του μεταγωγικού πλοίου Alta από το τρίγωνο των Βερμούδων, έκτοτε το πλοίο βολόδερνε ακυβέρνητο στον Ατλαντικό Ωκεανό. Δεκαπέντε μήνες μετά ξεβράστηκε στις ακτές της Ιρλανδίας.

Το μεταγωγικό πλοίο Alta με σημαία Τανζανίας είχε εντοπιστεί τελευταία να πλέει ανοικτά της δυτικής Αφρικής και πιστεύεται ότι ρεύματα το μετέφεραν προς τα βόρεια, όπου παραπλέοντας την Ιβηρική χερσόνησο και τις δυτικές ακτές της Αγλλίας, προτού καταλήξει στο Μπαλικότον της κομητείας Κορκ της Ιρλανδίας την Κυριακή, παρασυρμένο από τα πελώρια κύματα που σήκωσε η καταιγίδα «Ντένις», που προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες στη Βρετανία.

«Αυτά συμβαίνουν μια φορά στο εκατομμύριο (…) Δεν έχω ξαναδεί σκάφος έτσι εγκαταλελειμμένο», δήλωσε εκπρόσωπος του σταθμού σωσίβιων λέμβων Ballycotton RNLI Lifeboat σε τοπικά ΜΜΕ. Οι αρμόδιοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες του πλοίου, αλλά προηγούμενες προσπάθειες της αμερικανικής ακτοφυλακής, που είχε διασώσει τον Οκτώβριο του 2018 το δεκαμελές πλήρωμα του Alta, είχαν αποβεί άκαρπες.

Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής του Γουότερφορντ δήλωσε ότι το πλοίο δεν μολύνει το περιβάλλον, αλλά εξέφρασε ανησυχία ότι η άμπωτη μπορεί να το παρασύρει σύντομα στα ανοικτά και να αποτελέσει κίνδυνο για σκάφη που πλέουν στην περιοχή. Το πλοίο, που ναυπηγήθηκε πριν από 44 χρόνια, είχε παρουσιάσει σημαντική βλάβη στα ηλεκτρικά του κυκλώματα, που το κατέστησαν ακυβέρνητο ενώ έπλεε από την Ελλάδα προς την Αϊτή το φθινόπωρο του 2018 και το πλήρωμά του σώθηκε εγκαίρως πριν την άφιξη του κυκλώνα Leslie στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο εντοπίστηκε να πλέει καταμεσής του Ατλαντικού από το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Protector.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.