ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Καιρός: Βελτιώνεται από αύριο – Πάλι βροχές από Τετάρτη

Έρχονται 35άρια το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Βελτιώνεται από αύριο – Πάλι βροχές από Τετάρτη

Βελτιώνεται ο καιρός από αύριο, έπειτα από την «ψυχρή λίμνη» που «χτύπησε» πολλές περιοχές της χώρας.

Για την Τετάρτη όμως προβλέπεται νέα αστάθεια με βροχές και καταιγίδες.

Στη συνέχεια, δηλαδή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όπου ταυτόχρονα θα είναι η έναρξη του καλοκαιριού έρχονται υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα φτάσουν μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Από την πλευρά τους, οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για «καυτή» είσοδο του Ιουνίου. Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει μέσω ανάρτησης στα social media: «Το καλοκαίρι αρχές Ιουνίου φαίνεται να έρχεται πλησίστιο! Η μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως και τις 2/6 με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον…καιρό σας! Μετά τις 30 Μαΐου περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια (δείτε την παρακάτω ανάρτηση) και η χώρα εισέρχεται σε φάση σταδιακής και κατά τόπους αισθητής ανόδου της θερμοκρασίας. Παρακαλώ κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση για να υπολογίστε τη θερμοκρασία στην περιοχή σας! Για ότι νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση από τη σελίδα μου!».

Επίσης, ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσίασε χάρτες κάνοντας λόγο για μπόρες και καταιγίδες μεσημέρι-απόγευμα έως την Τετάρτη.

Καιρός: Μπόρες και καταιγίδες την Τετάρτη

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει μέσω ανάρτησης στα social media «προσοχή στο πεδίο των βορείων ανέμων Κυριακή και Δευτέρα που τοπικά θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ και στην Ανατολική Αττική τα 5 με 6 μποφόρ».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αύριο, Δευτέρα, στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα Δωδεκάνησα μετά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά που θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Την Τετάρτη γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Πέμπτη γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διεύθυνσης 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.