ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο – Πού προβλέπονται ισχυροί άνεμοι και χαλάζι

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έντονα αυτά φαινόμενα του καιρού, είναι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Κακοκαιρία: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο – Πού προβλέπονται ισχυροί άνεμοι και χαλάζι

Περιορίζονται σήμερα Δευτέρα (26/2/24) τα έντονα φαινόμενα στην Ανατολική νησιωτική χώρα σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ και σύμφωνα με αυτό θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έντονα αυτά φαινόμενα του καιρού, είναι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ενώ από το πρωί της Τρίτης (27/2/24) θα εξασθενήσουν.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Τη Δευτέρα (26/2/24) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα), τις ανατολικές Κυκλάδες, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27/2/24) τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα, έως τις απογευματινές ώρες κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά), τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), την Εύβοια, την Πελοπόννησο και έως αργά το απόγευμα στην Κρήτη (κυρίως στα νότια) και τις Κυκλάδες.

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε βορείων και στα βόρεια σε ανατολικών διευθύνσεων με γρήγορη εξασθένηση.
Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, όπου είναι πιθανό στα θαλάσσια παράκτια να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα, όπου στα νότια θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 19 και στο εσωτερικό της Ηπείρου έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια παράκτια νοτιοδυτικοί, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες έως αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τη Χίο και νοτιότερα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πρόσκαιρα στα ανατολικά και τα θαλάσσια τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, πρόσκαιρα έως το απόγευμα νοτιοανατολικοί 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρα στα θαλάσσια – παράκτια μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.