ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Κακοκαιρία Eva: Κινείται προς Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα – Που εστάλη μήνυμα από το 112

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους

Κακοκαιρία Eva: Κινείται προς Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα – Που εστάλη μήνυμα από το 112

Σημαντικές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στον νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας λόγω της κακοκαιρίας EVA κατά το πρώτο μισό της Κυριακής, με τον καιρό να παρουσιάζει άσχημη εικόνα.

Όπως δείχνουν τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως τις 14:10 το μεσημέρι που καταγράφηκαν από 85 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Στην Ελευσίνα έπεσαν 60 χιλιοστά βροχής, στο Χαϊδάρι 55, στον Κορυδαλλό 52, στον Πειραιά 46 και στην Καλλιθέα 30 χιλιοστά. Ένα χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε όγκο νερού ίσο με ένα λίτρο ανά τετραγωνικό μέτρο ή ένα τόνο ανά στρέμμα.

Μήνυμα 112 σε νησιά του Αιγαίου

Το μεσημέρι της Κυριακής στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των Δωδεκανήσων, της Σάμου και της Ικαρίας, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας EVA.

Το μήνυμα του 112 προειδοποιούσε τους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Δωδεκανήσων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα έως τις πρωινές ώρες αύριο σε Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena ».

Νωρίτερα την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, όπου αποφασίστηκε η αποστολή νέων προειδοποιητικών μηνυμάτων μέσω του 112, εφόσον κριθεί σκόπιμο, ανάλογα με την πορεία της κακοκαιρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ μετέδωσε νωρίτερα ότι από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (06-11-22) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22) στο ανατολικό Αιγαίο από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.