ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Καύσωνας: Οι χρονιές από το 1987 μέχρι το 2022 που ο υδράργυρος «χτύπησε κόκκινο» στην Ελλάδα (πίνακας)

Πότε «άγγιξε» τους 46 βαθμούς

Καύσωνας: Οι χρονιές από το 1987 μέχρι το 2022 που ο υδράργυρος «χτύπησε κόκκινο» στην Ελλάδα (πίνακας)

Καύσωνας με διάρκεια και ένταση φτάνει στην Ελλάδα από την Τετάρτη 12 Ιουλίου και θα κορυφωθεί το διήμερο της Παρασκευής 14 και του Σαββάτου 15 Ιουλίου.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα αγγίξουν τοπικά τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή υποχώρηση, διατηρούμενη ωστόσο για αρκετές ημέρες σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα ξεπερνάνε τους 40 βαθμούς. Σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί από το meteo, παρουσιάζονται οι καύσωνες με τη μεγαλύτερη διάρκεια που εκδηλώθηκαν από το 1981 μέχρι το 2022.

Στον πίνακα θα δούμε και τους δύο μεγάλους πιο πρόσφατους καύσωνες του 2021 που είχαν διάρκεια 11 ημερών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.