ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Κιαρός: Εξασθενεί η κακοκαιρία – Το Σαββατοκύριακο τα πράγματα θα είναι πιο ήπια στην Αττική

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Κιαρός: Εξασθενεί η κακοκαιρία – Το Σαββατοκύριακο τα πράγματα θα είναι πιο ήπια στην Αττική

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα συνεχίσουν τα ίδια φαινόμενα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» και σήμερα Τετάρτη (8/2), αλλά και την Πέμπτη )9/,2), όμως σιγά-σιγά τα φαινόμενα εξασθενούν και το Σαββατοκύριακο τα πράγματα θα είναι πιο ήπια στην Αττική και την Αθήνα ιδιαίτερα.

Το χιόνι φεύγει, αλλά θα μας μείνει το πολύ κρύο και ο παγετός, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να συστήνει προσοχή τις βραδινές ώρες, καθώς «ό,τι πέφτει θα γίνεται πάγος».

Αναλυτικά, τα επόμενα 24ωρα, ο καιρός θα εξελιχθεί ως εξής:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θα μας μείνει το κρύο και ο παγετός μέχρι Κυριακή

«Εξάρσεις και υφέσεις. Ένα ισχυρό κύμα το περιμένουμε ξανά κοντά στο μεσημέρι, μια έντονη έξαρση θα καλύψει ξανά ένα μεγάλο τμήμα του νομού Αττικής. Η Εύβοια παραμένει συνεχώς στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας. Και η Βοιωτία και η περιοχή του Βόλου. Ο νομός Αττικής προστατεύεται από τη Δίρφη».

«Λειτουργεί σαν ένα “εμπόδιο”, διαλύει ή εξασθενεί τα χιονοκύματα μέχρι να περάσουν μέσα στον νομό Αττικής. Παρουσιάζει ένα άνοιγμα ο καιρός καθώς θα πάμε ως το απόγευμα και έτσι θα πάμε μέχρι και αύριο μεσημέρι-απόγευμα, άνοιξε-κλείσε, εξάρσεις-υφέσεις».

Τα παραπάνω εκτιμά για την εξέλιξη του καιρού ο μετεωρολόγος του OPEN, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι θα υπάρξει ουσιαστική βελτίωση από Παρασκευή. «Αλλά θα μας μείνει το κρύο μέχρι και την Κυριακή, μετά το πέρασμα αυτής της κακοκαιρίας θα μας μείνει ο παγετός».

Ο ίδιος προβλέπει ότι τα προβλήματα θα παραμείνουν «μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι σε κεντρικά τμήματα» και κάνει λόγο για «βελτιωμένο καιρό αλλά πολύ κρύο. Αυτή την εβδομάδα θέλει προσοχή και ο παγετός».

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Καλά νέα για την Αθήνα – Μέχρι πότε θα χιονίζει

Ξεκάθαρος όσον αφορά την πρόγνωσή του ήταν σήμερα και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ. «Τα χιόνια είναι λίγο απρόβλεπτα. Μην περιμένετε να σας πω τι ώρα θα χιονίσει. Μιλάμε για τα σημαντικά, το αριθμητικό μοντέλο δεν μπορεί να τα πιάσει όλα».

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, «θα είναι μια κρύα ημέρα και η σημερινή. Εκεί που χιονίζει, θα ξαναχιονίσει και θα χιονίζει και αύριο». Αναφερόμενος συγκεκριμένα στις περιοχές που θα χιονίσει καλά σήμερα είπε:

«Σποράδες, Μαγνησία, ανατολική Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, κεντρική και βόρεια Εύβοια, θα χιονίσει στη βόρεια Αττική, στα ορεινά-ημιορεινά των Κυκλάδων και Κρήτη».

Σε αυτές τις περιοχές θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις, αλλά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα έχει «ήλιο με δόντια».

Για την Αττική συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος επισημαίνει ότι «έχει χιονίσει πολύ στα βόρεια και βόρεια ανατολικά της Αττικής, αλλά δεν έπεσε όλο μαζί, και θα πέσει και σήμερα».

Για τις επόμενες ημέρες τα προγνωστικά του στοιχεία δίνουν την εξής πρόγνωση:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Και την Πέμπτη θα χιονίσει στα ίδια σημεία, αλλά λιγότερο. Πάλι αρνητικές θερμοκρασίες, αρκετά κάτω από το μηδέν στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Μετά τα χιόνια, το Σαββατοκύριακο θα είναι ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο γενικά, θα δούμε και 10 βαθμούς στην Αθήνα. Το 13 στην Αθήνα αργούμε ακόμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.