ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε τη μεταμόρφωση εγκαταλειμμένου σκύλου (φωτό) 

Δείτε τη μεταμόρφωση εγκαταλειμμένου σκύλου (φωτό) 

Με την κατάλληλη φροντίδα ακόμα κι ένα ετοιμοθάνατο σκυλάκι μεταμορφώθηκε και πλέον μπορεί να παίξει και να χαρεί τη ζωή.

Όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Ραντβιλίσκις της Λιθουανίας αρρώστησε σε σημείο που δεν μπορούσε να ζήσει μόνη της, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δυστυχώς, οι συγγενείς της ήταν διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο και κανείς δεν μπορούσε να φροντίσει τα κατοικίδιά της που αναγκάστηκε να αφήσει.

Σε αυτή την κατάσταση μεταφέρθηκε ο Πλούτο στο καταφύγιο ζώων

Οι Αρχές προσπάθησαν μάταια να βρουν τρόπο για να σώσουν τα ζώα, μέχρι που επενέβη ένα καταφύγιο ζώων από το Βίλνιους, το «Vyšnių sodas». Όταν έφτασαν στο σπίτι της, ένα από τα ζώα, ο Πλούτο ήταν αυτός που χρειαζόταν την μεγαλύτερη βοήθεια.

«Βρήκαμε το κουτάβι σε τρομακτική κατάσταση, μαζί με μερικά άλλα ζώα, που ζούσαν εγκαταλελειμμένα σε ένα σπίτι στο Ραντβιλίσκις» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του καταφυγίου, στο Bored Panda. «Όταν ο ιδιοκτήτης τους μπήκε στο νοσοκομείο, τα ζώα έμειναν να πεθάνουν από την πείνα».
Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους έπασχε από μια δερματική ασθένεια και ήταν κοκκαλιάρης

Ο Πλούτο είχε χάσει πολύ βάρος. «Έπασχε από mange, μια δερματική νόσο που προκαλείται από παρασιτικά ακάρεα, και ήταν κοκαλιάρης. Τα μάτια του είχαν ένα απελπισμένο βλέμμα, γεμάτα μόνο με ατελείωτο πόνο. Όταν φτάσαμε στο καταφύγιο, ο Πλούτο έδειχνε τελείως παραδομένος» πρόσθεσε. «Δεν ήθελε με τίποτα να σηκωθεί. Δεν έτρωγε και έκανε την ανάγκη του εκεί που καθόταν».
Το ζώο ζούσε εγκαταλελειμμένο μαζί με άλλα κατοικίδια για τουλάχιστον 3 μήνες

Οι κτηνίατροι τον καθάρισαν, αφαιρώντας την επιδερμική αυτή νόσο. «Και πάλι έδειχνε δυστυχισμένος και φροντίζαμε πολλές φορές το καμμένο δέρμα του. Η κατάστασή του ήταν ‘επικίνδυνη και μεταδοτική’. Τελικά, λόγω της μόλυνσης, ο Πλούτο έπρεπε να απομονωθεί, χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα να βγει βόλτα».
Η κατάστασή του ήταν ‘επικίνδυνη και μεταδοτική’

Και συνέχισε ο υπεύθυνος Τύπου λέγοντας: «Το κουτάβι έζησε μια κόλαση επί 3 μήνες. Μετά την καραντίνα, έπρεπε να μάθει ξανά να περπατάει. Αλλά αυτό ήταν μόνο το μισό από τα προβλήματά του. Φοβόταν τα πάντα και τους πάντες».

Χρειάστηκαν έξι μήνες προτού ο Πλούτο βρει το θάρρος να βγει έξω. Τα πρώτα του βήματα ήταν πολύ δύσκολα. Ήταν πολύ φοβισμένος ακόμη και από το χορτάρι που πατούσε.

Χρειάστηκαν έξι μήνες προτού ο Πλούτο βρει το θάρρος να βγει έξω

Ωστόσο, χάρη στην ατελείωτη υπομονή και την αγάπη που του προσέφερε το καταφύγιο ζώων, ο Πολυτο άρχισε να κοινωνικοποιείται.

Ο σκύλος που αψήφησε τις πιθανότητες, δεν έχει ανακάμψει πλήρως. «Παραμένει ακόμη πολύ προσεκτικός με τους ανθρώπους, ωστόσο έχει ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του και παίζει με τα άλλα σκυλιά όλο και περισσότερο» αναφέρει το καταφύγιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.