ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Οι 10 πιο μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων (φώτο)

Οι 10 πιο μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων (φώτο)

Ο σκύλος, το ζώο που εδώ και χιλιάδες χρόνια είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ποιες όμως είναι οι πιο μεγαλόσωμες ράτσες.

Με το πέρασμα των χιλιετιών, διαφορετικές ράτσες σκύλων έχουν εκτραφεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες του ανθρώπου για επιβίωση.

Κυνήγι, φύλαξη, συντροφιά, οι σκύλοι έχουν τεθεί στην υπηρεσία της ανθρωπότητας με ποικίλους τρόπους όμως τα πιο μεγαλόσωμα από αυτά προτιμήθηκαν για συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Αυτές οι ράτσες ξεχωρίζουν για το εντυπωσιακό τους μέγεθος. Διαβάστε την ιστορία τους:

1. Μεγάλος Δανός

Η φυλή αυτή αναγνωρίζεται ευρέως ως μία από τις ψηλότερες. Είναι ράτσα γερμανικής καταγωγής και η ονομασία του στα Γερμανικά είναι Deutsche Dogge. Πρόκειται στην ουσία για μια διασταύρωση μεταξύ αγγλικών mastiffs και ιρλανδικών wolfhounds. Αν και δεν είναι τα βαρύτερα σκυλιά, είναι από τα ψηλότερα. Ο μέσος όρος του ύψους του είναι 71-73 εκατοστά αλλά μπορεί να είναι και ψηλότερος.

2. Ναπολιτάνικο Mastiff

Οι φυλές Mastiff είναι σίγουρα από τα μεγαλύτερα σκυλιά όσον αφορά στην μάζα σώματος. Το σκυλί κατάγεται από τη νότια Ιταλία και χρησιμοποιείται ως φύλακας. Το ύψος του είναι 53-58 εκ. και ζυγίζει ένα βαρύ 49-55 κιλά.

3. Scottish Deerhound

Προέρχεται από τη Σκοτία και είναι άριστος κυνηγός. Το ύψος του φτάνει τα 81 εκ. και ζυγίζει 49 περίπου κιλά.

4. Dogue de Bordeaux

Μία από τις αρχαιότερες φυλές σκύλων της Γαλλίας, με ύψος περί τα 58 εκ. και βάρος 56 κιλά. Είναι άριστος φύλακας σε σπίτια αλλά και κοπάδια, αλλά και σκύλος συντροφιάς.

5. Newfoundland

Το Newfoundland είναι ένα σκυλί εργασίας που αρχικά είχε εκτραφεί για να βοηθάει τους αλιείς. Τα μεγάλα, μυώδη σκυλιά μπορούσαν να μεταφέρουν τα δίχτυα από τα σκάφη, να τραβούν τα καροτσάκια και, κυρίως, να φέρνουν πίσω οτιδήποτε έπεφτε από το σκάφος. Τα εν λόγω σκυλιά είναι άριστοι κολυμβητές, που μάλιστα έχουν διασώσει πολλούς ανθρώπους από πνιγμό.

6. Αγγλικά Mastiff


Είναι μεγάλα σκυλιά που φτάνουν τα 76 εκ. ύψος και το βάρος τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 κιλά. Κατέχει μάλιστα το ρεκόρ για το βαρύτερο σκυλί. Είναι ευγενικοί γίγαντες και πολύ πιστά σκυλιά.

7. Αγίου Βερνάρδου

Δημιουργήθηκε αρχικά στις Ελβετικές Άλπεις και στη βόρεια Ιταλία ως σκύλος διάσωσης. Το ύψος τους είναι περίπου 63 εκ. και το βάρος τους 63 κιλά. Είναι οικογενειακά σκυλιά και γνωστά για την ευγένεια, την αγάπη και τη φιλική τους διάθεση προς τα παιδιά.

8. Leonberger

Είναι διασταύρωση Newfoundland με Αγίου Βερνάρδου. Αυτή η φυλή έχει ύψος περίπου 68 εκ. και βάρος 77 κιλά. Αλλά παρά το μέγεθός τους, είναι πολύ ήρεμα και ευγενικά σκυλιά. Αν και ο κύριος σκοπός τους είναι ως ζώο συντροφιάς, τα πάνε άριστα και ως φύλακες.

9. Ιρλανδικό Wolfhound


Εκτράφηκε αρχικά για να κυνηγά λύκους στην επαρχία της Σκοτίας. Είναι ψηλό σκυλί, που φτάνει τα 80 εκ. ενώ το βάρος του είναι περίπου 60 κιλά. Αποτελεί άριστο φύλακα.

10. Θιβετιανό μαστίφ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελευταίο στη λίστα, αλλά μάλλον το πιο ξεχωριστό. Το ορεσείβιο σκυλί ανήκει σε μια πανάρχαια φυλή και εικάζεται ότι είναι ο πρόγονος των φυλών των Μολοσσών, σύμωνα με μια θεωρία. Το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 72 εκατοστά και το βάρους του τα 70 κιλά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.