ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κονγκό: Τα ποτάμια πνίγουν την χώρα μετά τις καταρρακτώδεις βροχές – 25 νεκροί

Οι αρχές αναμένουν άνοδο των νεκρών

Κονγκό: Τα ποτάμια πνίγουν την χώρα μετά τις καταρρακτώδεις βροχές – 25 νεκροί

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που έπληξαν το βράδυ της Τρίτης την επαρχία Νότιο Κίβου στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Η κρατική τηλεόραση RTNC μεταδίδει ότι πολλά σπίτια πλημμύρισαν στην πόλη Μπουκάβου, όπου εντοπίστηκαν πολλά θύματα, υπογραμμίζοντας ότι ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, περισσότεροι από 20 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο εξαιτίας κατολίσθησης που προκάλεσαν οι βροχές στο χωριό Καλίνγκι της ίδια επαρχίας.

Τον Μάιο του 2023, καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στο Νότιο Κίβου είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 438 ανθρώπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι συχνές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κατά την περίοδο των βροχών (από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάιο), σκορπώντας σε αρκετές περιπτώσεις τον θάνατο και την καταστροφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.