ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μεγαλόδοντες: Ο φόβος και ο τρόμος των ωκεανών – Έκαναν επιθέσεις μεταξύ τους και ο ηττημένος γινόταν το γεύμα του νικητή

Υπήρξαν ένα από τα μεγαλύτερα και δυνατότερα σαρκοφάγα στην ιστορία των σπονδυλωτών

Μεγαλόδοντες: Ο φόβος και ο τρόμος των ωκεανών – Έκαναν επιθέσεις μεταξύ τους και ο ηττημένος γινόταν το γεύμα του νικητή

Τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει αρκετά ενδιαφέροντα δημοσιεύματα για αυτούς τους τρομερούς θαλάσσιους θηρευτές. Πρόσφατη μελέτη κάνει λόγο για μια μάχη επιβίωσης που υπήρξε ανάμεσα στους μεγαλόδοντες και τους λευκούς καρχαρίες, η οποία ξεκίνησε πριν από πέντε εκατομμύρια χρόνια.

Ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πρίνστον στις ΗΠΑ, στην επιθεώρηση «Science Advances», αποκαλύπτει ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτούς τους παράξενους… «κανίβαλους» των ωκεανών.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια νέα επαναστατική τεχνική και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι κορυφαίοι θηρευτές πραγματοποιούσαν επιθέσεις εξόντωσης μεταξύ τους και ο χαμένος γινόταν το «γεύμα» του νικητή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με βάρος έως και 100 τόνους και μήκος 20 μέτρα οι μεγαλόδοντες ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ωκεανών. Υπήρξαν ένα από τα μεγαλύτερα και δυνατότερα σαρκοφάγα στην ιστορία των σπονδυλωτών και τα ισχυρότατα σαγόνια τους τους καθιστούσαν κίνδυνο-θάνατο για, σχεδόν, ολόκληρο το ζωικό βασίλειο του βυθού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.