Μετά τον Άλιμο συναγερμός και στον Δήμο Ζωγράφου για το σκαθάρι που «χτυπάει» τις μουριές

Η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για την αποφυγή της εξάπλωσης

Μετά τον Άλιμο συναγερμός και στον Δήμο Ζωγράφου για το σκαθάρι που «χτυπάει» τις μουριές

Δήμος Ζωγράφου ζήτησε επίσημη ενημέρωση για το σκαθάρι που «θερίζει» τις μουριές, καθώς χτυπάει μόνο αυτές και προκαλεί σοβαρές ζημιές στο κορμό και τα κλαδιά, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στη νέκρωση του δέντρου.

Έτσι, μετά τον Δήμο Αλίμου που ανέφερε πρώτος παρόμοια προβλήματα, ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας ζήτησε ενημέρωση από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και στη συνέχεια, μαζί με ειδικό της γεωργικής εντομολογίας, επισκέφθηκαν διάφορα σημεία της πόλης, ώστε να γίνει αυτοψία και καταγραφή των άρρωστων δέντρων.

Πλέον ο Δήμος Ζωγράφου θα ακολουθήσει τις σχετικές οδηγίες και θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση της ασθένειας, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται, πως η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για την αποφυγή της εξάπλωσης, με κοπές των πολύ προσβεβλημένων δέντρων και το κλάδεμα των υπολοίπων δέντρων μουριάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.