Οι άνθρωποι καραντίνα και οι φάλαινες παίζουν δίπλα στις ακτές! (βίντεο)

Οι άνθρωποι καραντίνα και οι φάλαινες παίζουν δίπλα στις ακτές! (βίντεο)

Την ώρα που οι άνθρωποι παραμένουν σπίτι τους καραντίνα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αρκετά άγρια ζώα έχουν βρει την ευκαιρία για να κάνουν ανέμελα τις βόλτες τους.

Μια ναυτική περιπολία στη θαλάσσια περιοχή της νότιας Γαλλίας κινηματογράφησε μοναδικές εικόνες με φάλαινες να παίζουν ελεύθερες σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές!

Το χαριτωμένο ζευγάρι -του είδους της πτεροφάλαινας- εντοπίστηκε την Τρίτη στα νερά κοντά στο εθνικό πάρκο Calanques, μια προστατευμένη περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, δίπλα, όμως, στο συνήθως πολυσύχναστο, αλλά τώρα «κλειδωμένο», λιμάνι της Μασσαλίας.

Ο Didier Reault, ο οποίος είναι επικεφαλής του σκάφους του πάρκου, λέει ότι είναι «πολύ πολύ σπάνιο» για τις φάλαινες να κολυμπούν τόσο κοντά στην ακτή.

«Συνήθως παραμένουν πιο μακριά, στα βαθύτερα νερά της Μεσογείου, αλλά φαίνεται ότι το lockdown επέτρεψε σε αυτά τα εκπληκτικά κήτη να πλησιάσουν», όπως δήλωσε ο Reault.

Η πτεροφάλαινα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζώο στον πλανήτη μετά τη γαλάζια φάλαινα, και είναι, μάλιστα, το μεγαλύτερο κητώδες που παρατηρείται στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο.

Έχει μακρύ και λεπτό σώμα με μικρό, σε σχέση με το μέγεθος της φάλαινας, και δρεπανόσχημο ραχιαίο πτερύγιο, που βρίσκεται αρκετά πίσω από το μέσο του σώματος του ζώου.

Το μέγεθος του σώματος του υποπληθυσμού της Μεσογείου είναι παρόμοιο με το μέγεθος των ατόμων που ζουν στον Ατλαντικό και λίγο μεγαλύτερο από αυτά που κατοικούν στην υφαλοκρηπίδα ΒΔ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το μέγιστο μήκος είναι 22,5 μέτρα για τα θηλυκά και 21 μέτρα για τα αρσενικά, αν και το μέσο μήκος είναι 15-19 μέτρα. Το μέγιστο βάρος που έχει καταγραφεί ποτέ είναι 90 τόνοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Μεσόγειο, το μήκος των νεογέννητων είναι περίπου 5,2 μέτρα για τα αρσενικά και τα θηλυκά, λίγο μικρότερο από εκείνο στον Ειρηνικό ωκεανό, όπου είναι μεταξύ 6 και 6,5 μέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.