ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στην «κατάψυξη» η χώρα: Δείτε σε ποια περιοχή ο υδράργυρος «έπεσε» το πρωί στους -16,2°C (φώτο)

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίας σε Ημαθία, Περτούλι, Νευροκόπι και Φωκίδα

Στην «κατάψυξη» η χώρα: Δείτε σε ποια περιοχή ο υδράργυρος «έπεσε» το πρωί στους -16,2°C (φώτο)

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», εκτός από τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα, έχει δημιουργήσει και συνθήκες ισχυρού παγετού στα βόρεια τμήματα της χώρας, με τη θερμοκρασία τις πρωινές ώρες της Τετάρτης να φτάνει τους -16,2 βαθμούς Κελσίου στο Σέλι Ημαθίας.

Σύμφωνα με δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι επόμενες χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Άγιο Παύλο Ημαθίας (-14,1), Περτούλι Τρικάλων (-13,4), Οχυρό Νευροκοπίου (-13,2), Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-12,7) και Νευροκόπι (-12,7 βαθμοί), ενώ στο χιονοδρομικό κέντρο του Καιμάκτσαλαν έφτασε τους 18,6 °C.

0802_daily_min_temp

Το εκτιμώμενο ύψος υετού (ύψος βροχής με μπλε αποχρώσεις και έντασης χιονιού με μωβ αποχρώσεις) για το τρίωρο 08:00 – 11:00 (πάνω) και 11:00 – 14:00 (κάτω) της Τετάρτης 08/02/2023, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. 080209_SNRR_Map

Σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών για την Τετάρτη 08/02, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και όπως αυτά παρουσιάζονται στον παρακάτω Χάρτη, έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 08/02 προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης. 080212_SNRR_Map

Οι χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία θα είναι τοπικά έντονες, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Πέμπτης 09/02.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.