Ιαπωνικός κήπος στην Αθήνα – μια ανάσα φρέσκου αέρα (φωτο)

Το Πάρκο Νηρηίδων στο Παγκράτι μετατράπηκε πρόσφατα σε έναν μοναδικό κήπο με έντονο ιαπωνικό «άρωμα» 

Ιαπωνικός κήπος στην Αθήνα – μια ανάσα φρέσκου αέρα (φωτο)

Ένας όμορφος ιαπωνικός κήπος στην Αθήνα είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα. Το έργο κήπου τελεί υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας.

Το Πάρκο Νηρηίδων στο Παγκράτι μετατράπηκε πρόσφατα σε έναν μοναδικό κήπο με έντονο ιαπωνικό “άρωμα” για την περιοχή πίσω από το κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης στην Αθήνα.

Η μεταμόρφωση του πάρκου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων, με τη γενναιόδωρη υποστήριξη της εταιρείας Japan Tobacco International (JTI) σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον στόχο της για ένα βιώσιμο μέλλον βασισμένο σε τρία επιμέρους πυλώνες: Η Οικονομία, το Περιβάλλον και η Κοινωνία.

Από το έργο δεν θα μπορούσε να λείπει η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα καθώς το έργο του κήπου τελεί υπό την αιγίδα του.

Το Πάρκο Νηρηίδων στη νέα του μορφή πρόκειται να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για την αναψυχή τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών της πόλης, δημιουργώντας μια θεματική «πράσινη όαση».

Η νέα διάταξη του πάρκου στοχεύει στη δημιουργία ενός χώρου που θα αποτελεί μοναδική εμπειρία για τους πολίτες και θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Το πάρκο σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει ένα οικοσύστημα που θα συμβάλλει στην αισθητική και κλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, και στην αύξηση της βιοποικιλότητας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ιαπωνικοί κήποι είναι ένα από τα παραδοσιακά πολιτιστικά και πνευματικά σύμβολα της Ιαπωνίας και η ιστορία τους χρονολογείται από τον 6ο αιώνα μ.Χ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.