ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βρετανία: Η δεύτερη θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ήταν το 2023

Τα κύματα καύσωνα τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο συνέβαλαν στο ρεκόρ

Βρετανία: Η δεύτερη θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ήταν το 2023

Όπως έγινε σήμερα γνωστό από τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met Office), το 2023 ήταν η δεύτερη θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί στη Βρετανία.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία επισημαίνει τον ολοένα και αυξανόμενο αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής, ο οποίος προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, επί των μέσων θερμοκρασιών που καταγράφονται στη χώρα.

Τα κύματα καύσωνα τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, όπως και οι θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου που καταγράφηκαν τους 8 από τους 12 μήνες πέρυσι συνέβαλαν στο ρεκόρ, σύμφωνα με το Met Office.

«Η παρακολούθηση του κλίματος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σαφής. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την καταγραφή της θερμοκρασίας στη Βρετανία μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας του Met Office Μάικ Κέντον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βάση των προσωρινών μετρήσεων για το 2023, η θερμοκρασία των 9,97 βαθμών Κελσίου ήταν ακριβώς κάτω από εκείνη του 2022 των 10,03 βαθμών Κελσίου και πάνω από τους 9,88 βαθμούς Κελσίου του 2014, επισημαίνει η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.