ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αδιανόητο κυνήγι μαγισσών: Αφαίρεσαν βραβείο από τον Εμίρ Κουστουρίτσα λόγω σχέσεων με τη Ρωσία

Αδιανόητο κυνήγι μαγισσών: Αφαίρεσαν βραβείο από τον Εμίρ Κουστουρίτσα λόγω σχέσεων με τη Ρωσία

Σε ένα απίστευτο κυνήγι μαγισσών επιδίδεται η Δύση τα τελευταία 24ωρα, καθώς στοχοποιεί όλους όσους φέρεται να έχουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία, ανάμεσα τους και τον Εμίρ Κουστουρίτσα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Febiofest, στην Τσεχία, αφαίρεσε το Βραβείο «Cristian» που είχε απονείμει στον σπουδαίο Σέρβο σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, επειδή την παραμονή της έναρξης της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχε αποδεχθεί την πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας να αναλάβει διευθυντής του Κεντρικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού στη Μόσχα, δήλωσε στο τσεχικό πρακτορείο CTK, ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Καμίλ Σπασίλ.

Η πρωτοβουλία να αφαιρεθεί το βραβείο από τον Εμίρ Κουστουρίτσα, ήταν του ίδιου του ιδρυτή και επίτιμου προέδρου του Φεστιβάλ, Φέρο Φένιτς.

Ο Κουστουρίτσα έλαβε το βραβείο «Cristian» το 2017, για την προσφορά του στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Ο Φένιτς είπε ότι και τότε ήταν αντίθετος στην απόφαση να λάβει ο Κουστουρίτσα το βραβείο λόγω της «τάσης του να θαυμάζει ολοκληρωτικούς ηγέτες και να τους υποστηρίζει», πράγμα που σημαίνει ότι «παρά το ταλέντο του σκηνοθέτη, δεν πληροί τις ηθικές και δημοκρατικές αξίες και τα κριτήρια για το βραβείο».

Το 2019, ο Κουστουρίτσα παρέλαβε το παράσημο της Αξίας από τον Πρόεδρο της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν και είχε παρασημοφορήθηκε και από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 21 Φεβρουαρίου, το πρακτορείο Tass ανακοίνωσε ότι ο Κουστουρίτσα θα ηγηθεί του Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού. Ο Κουστουρίτσα είχε δηλώσει τότε ότι η πρόταση του Ρώσου υπουργού να διευθύνει το κεντρικό θέατρο του στρατού που έχει «μεγάλη ιστορία και παράδοση» ήταν «μεγάλη τιμή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.