Ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιάννης Παπαμιχαήλ, δημοσίευσε στο στον λογαριασμό που φέρει το όνομα της μητέρας του στο Instagram και διαχειρίζεται ο ίδιος, μια από τις πιο ξεχωριστές φωτογραφίες της.

Η εν λόγω φωτογραφία τραβηγμένη από τον προσωπικό φωτογράφο και στενό φίλο της Ελληνίδας σταρ, Κλεισθένη Δασκαλάκο, μας μεταφέρει σε μια επαγγελματική στιγμή της Αλίκης που κάποιοι ίσως να αγνοούν.

Το 1959, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ηχογράφησε μαζί με μια πλειάδα ηθοποιών το έργο (του του Λιούις Κάρολ) «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» για το ραδιόφωνο. Την σκηνοθεσία υπέγραφε ο Γιώργος Θεοδοσιάδης.

Στο έργο συμμετείχαν ακόμα οι: Νίκος Κούρκουλος, Νίκος Φιλιππόπουλος,Γιώργος Πλούτης, Κρινιώ Παππά, Λουίζα Ποδηματά, Αγνή Βλάχου, Σπύρος Ολύμπιος, Ολυμπία Παπαδούκα, Νίκος Παπαναστασίου, Αθηνά Μιχαηλίδου και Τάκης Γαλανός.

Στο κλικ του Κλεισθένη, βλέπουμε την Αλίκη να κρατά ένα βιβλίο και να μελετά ενώ δύο ταμπέλες στη πόρτα και τον τοίχο (η μία γραμμένη με λατινικούς χαρακτήρες και η άλλη με ελληνικούς) δίνουν την λεπτομέρεια που μας βοήθησε να τοποθετήσουμε την σπάνια αυτή φωτογραφία στο χρόνο.

Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων (της).

https://www.instagram.com/p/CHkbNQmFd2o

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!