ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ταινίες Τ.Μπόντ – Οι σταρ που προτάθηκαν για τους ρόλους διάφορων κακών

Ταινίες Τ.Μπόντ – Οι σταρ που προτάθηκαν για τους ρόλους διάφορων κακών

Σημαντικό ρόλο στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ παίζουν και οι κακοί που είναι είναι εξίσου εμβληματικοί με τον ίδιο τον κεντρικό χαρακτήρα.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτοί οι διάσημοι χαρακτήρες σχεδόν διακρίθηκαν ως ανταγωνιστές του 007, χωρίς, ωστόσο, να συμπεριληφθούν στο πρωταγωνιστικό καστ της εκάστοτε ταινίας.

Όσο δύσκολο είναι για τους ιθύνοντες του franchise να εξελίσσουν τον θρυλικό πράκτορα και τις ιστορίες του, άλλο τόσο δύσκολο είναι, ίσως και πρόκληση θα λέγαμε, να βρουν το σωστό κακό που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο Μποντ. Έτσι, ενώ κατά καιρούς κάποιοι από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς έχουν υποδυθεί τους κακούς του Μποντ όλα αυτά τα χρόνια –τους τελευταίους κακούς που αντιμετώπισε ο 007 με τον Ντάνιελ Κρεγκ στο ρόλο του θρυλικού πράκτορα έπαιξαν οι βραβευμένοι με Όσκαρ Χαβιέ Μπαρδέμ στο «Skyfall», Κρίστοφ Βαλτς στο «Specter» και Ράμι Μάλεκ στο «No Time to Die»- ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι και άλλοι τόσο επιτυχημένοι και αναγνωρισμένοι ηθοποιοί είχαν προταθεί για το ρόλο του κακού, χωρίς, ωστόσο στο τέλος να τον ενσαρκώσουν.

Όρσον Γουέλς

Ο κακός στο Goldfinger, η ταινία που καθιέρωσε και τελειοποίησε τον τύπο του Μποντ, τελικά παίχτηκε από τον Γκερτ Φρέμπε και έκανε τον χαρακτήρα στιγμιαίο θρύλο. Αλλά η πρώτη επιλογή των παραγωγών για τον ρόλο ήταν στην πραγματικότητα ο Όρσον Γουέλς. Ωστόσο, ο εγκέφαλος πίσω από τον «Πολίτη Κέιν» αποδείχθηκε πολύ ακριβός. Ο Γουέλς, όμως, θα έπαιζε τελικά έναν διαφορετικό κακό, τον Le Chiffre, στο «Casino Royale» του 1967.

Ντέιβιντ Μπόουι

Οι παραγωγοί του Μποντ ήταν αποφασισμένοι να συμπεριλάβουν έναν ποπ σταρ στο καστ του «A View to a Kill» για να προσελκύσουν νεότερους θαυμαστές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γκρέις Τζόουνς κατέληξε να εμφανίζεται στην ταινία. Πριν από το κάστινγκ της Τζόουνς, όμως, ο ρόλος του κακού Max Zorin προτάθηκε στον Ντέιβιντ Μπόουι. Ωστόσο, ο Μπόουι τον απέρριψε, επειδή δεν του άρεσε το σενάριο και ήθελε να συμμετάσχει στο μιούζικαλ «Labyrinth». Ο ρόλος προσφέρθηκε, επίσης, στον Μικ Τζάγκερ και τον Στινγκ πριν από την επιλογή του Κρίστοφερ Γουόκεν.

Ζαν Ρενό

Τον κύριο ανταγωνιστή του 007 στο «The World is Not Enough», πρώην πράκτορας της KGB που έγινε τρομοκράτης με τεχνογνωσία, Renard, υποδύθηκε ο Ρόμπερτ Καρλάιλ, από το επιτυχημένο «Trainspotting». Ωστόσο, προηγουμένως ο ρόλος είχε προταθεί στον Ζαν Ρενό, ο οποίος τον απέρριψε για προσωπικούς λόγους. Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ θεωρήθηκε, επίσης, ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει, ωστόσο έπαιξε τελικά τον Ραούλ Σίλβα, τον κακό του «Skyfall».

Αλ Πατσίνο

Αν και ο Ντόμινικ Γκριν είναι ο κύριος κακός στο «Quantum of Solace», υπηρετεί έναν μεγαλύτερο, πιο ισχυρό κακό, καθώς βοηθά έναν εξόριστο Βολιβιανό στρατηγό με το όνομα Medrano να ανατρέψει την κυβέρνηση και να πάρει τον έλεγχο της χώρας. Σύμφωνα με το screenrant.com, προτού επιλεγεί ο Μεξικανός ηθοποιός Χοακίν Κοσάο για το ρόλο, οι παραγωγοί προσέγγισαν τον Αλ Πατσίνο.

Γκάρι Όλντμαν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γκάρι Όλντμαν έχει παίξει θρυλικούς ρόλους στον κινηματογράφο, όπως αυτός του Τσώρτσιλ στην ταινία «Η πιο Σκοτεινή Ώρα» και κάποιους από τους μεγαλύτερους κακούς στο σινεμά, ανάμεσα στους οποίους και ο Δράκουλας, και έτσι αναμφίβολα θα μπορούσε να παίξει και τον Blofeld στο «Spectre», τον οποίο και αρχικά οι παραγωγοί είχαν κατά νου. Ωστόσο, ο ρόλος κατέληξε να παίζεται από τον Κριστόφ Γουόλτζ, ο οποίος προηγουμένως έπαιξε έναν εικονικό (και πολύ απαίσιο) κακό στο «Άδοξοι Μπάσταρδοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.