ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι δωρεάν προβολές σπουδαίων ταινιών στο Δήμο Ζωγράφου

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι δωρεάν προβολές σπουδαίων ταινιών στο Δήμο Ζωγράφου

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι δωρεάν προβολές σπουδαίων ταινιών του ελληνικού, του ιταλικού, του γαλλικού και του ισπανόφωνου κινηματογράφου στον πολυχώρο Αλέκα-Τέχνη Πόλης (3ης Ορεινής Ταξιαρχίας 13, Ζωγράφου), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ραντεβού στο Cinema» που οργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου. Τη σκυτάλη για αυτό το Σάββατο 26 Μαρτίου παίρνουν ο «Νότος» του Βίκτορ Ερίθε και ο «Τρελός Πιερό» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ.

Στον «Νότο» (“El sur”), η «Γκαβιότα», το σπίτι με τον ανεμοδείκτη, βρίσκεται στα προάστια μιας πόλης στο Βορρά της Ισπανίας. Εκεί ζουν ο Αγκουστίν, γιατρός και μάγος-ραβδοσκόπος, η γυναίκα του Τζούλια, μια δασκάλα που κουβαλάει τις πληγές του εμφυλίου, και η μικρή τους κόρη Εστρέγια. Η Εστρέγια περνά την παιδική της ηλικία καλλιεργώντας μέσα στο μυαλό της την υποψία για την ύπαρξη ενός οικογενειακού μυστικού: την παρουσία μιας άλλης γυναίκας στη ζωή του αγαπημένου της πατέρα. Μεγαλώνοντας και φτάνοντας στην εφηβεία, η Εστρέγια μαθαίνει όλο και περισσότερα και η ζωή στην «Γκαβιότα» αρχίζει να αλλάζει. Η ταινία -παραγωγής του 1983- θα προβληθεί στις 18.00.

Ο «Τρελός Πιερό» (“Pierrot le fou”) εστιάζει στην ιστορία του ομώνυμου ήρωα (Ζαν Πολ Μπελμοντό), ο οποίος εγκαταλείπει τη γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με την babysitter, προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες δολοφόνους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στη διάρκεια του ταξιδιού φιλοσοφούν για τα πάντα. Πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες ταινίες του Γκοντάρ, στην οποία απελευθερωμένος από τις συμβάσεις της κλασικής δραματουργίας αφήνεται να παρασυρθεί από ένα γνήσιο ποιητικό οίστρο. Η ταινία -παραγωγής του 1965- θα προβληθεί στις 21.00.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γιάννης Καραμπίτσος (σκηνοθέτης, μοντέρ και κριτικός κινηματογράφου), ο οποίος έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος θα προλογίσει τις ταινίες και θα συντονίσει τη συζήτηση με το κοινό μετά από κάθε προβολή. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ στο φουαγιέ του πολυχώρου πραγματοποιείται συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου, για όσους θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.