Νίκολας Έβανς: Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας του «Γητευτή των Αλόγων»

Ο Έβανς αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Σάρλοτ και τέσσερα παιδιά

Νίκολας Έβανς: Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας του «Γητευτή των Αλόγων»

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ The Horse Whisperer (Ο γητευτής των αλόγων), Νίκολας Έβανς. Σύμφωνα με δήλωση των United Agents ο «πολύ αγαπημένος» συγγραφέας πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή την Τρίτη.

«Έζησε μια πλήρη και ευτυχισμένη ζωή, στο σπίτι του στις όχθες του ποταμού Dart στο Ντέβον», αναφέρουν.

Το μυθιστόρημα του Έβανς το 1995 The Horse Whisperer πούλησε 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έγινε το νούμερο ένα μπεστ σέλερ σε 20 χώρες. Έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες και έγινε ταινία, με πρωταγωνιστή, παραγωγό και σκηνοθέτη τον Robert Redford.

Ο μυθιστοριογράφος, ο οποίος ήταν επίσης βραβευμένος ντοκιμαντερίστας, συνέχισε γράφοντας τέσσερα ακόμη μυθιστορήματα: The Loop, The Smoke Jumper, The Divide και The Brave.

Γεννημένος το 1950 στο Worcestershire, ο Έβανς σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αρχικά εργαζόταν ως δημοσιογράφος στο Evening Chronicle στο Newcastle.

Το 2008, ο Έβανς και η σύζυγός του, η τραγουδίστρια Σάρλοτ Γκόρντον Κάμινγκ, πέρασαν μια σοβαρή περιπέτεια υγείας αφού έφαγαν κατά λάθος δηλητηριώδη μανιτάρια κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στα Highlands της Σκωτίας. Και οι δύο έπρεπε να κάνουν μεταμόσχευση νεφρού.

Διαγνώστηκε επίσης με κακοήθη καρκίνο του δέρματος ενώ έγραφε το The Horse Whisperer το 1994.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Έβανς αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Σάρλοτ και τέσσερα παιδιά: τη Φίνλεϊ, τη Λόρεν, τον Μαξ και τον Χάρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.